Babbelende bomenpad

Babbelende bomenpad

De maand mei staat in het Von Gimborn Arboretum in Doorn ook dit jaar weer in het teken van de bloeiende Rododendrons. Ook veel andere bomen en struiken staan volop in bloei en het Arboretum is daardoor echt in feesttooi. Het derde weekend van mei (20 en 21 mei) nemen de gidsen u graag mee voor een uitgebreide wandeling langs deze voorjaarspracht. De Bonsaivereniging Midden Nederland verzorgt dit jaar opnieuw een bijzondere tentoonstelling van mini-boompjes.

Dit weekend kunnen bezoekers ook voor het eerst kennismaken met het nieuwe Babbelende bomenpad dat 19 mei geopend wordt.
Bomen tijdens de 4 seizoennen
Natuurlijk staan de Rododendrons op het programma met kleuren van donkerrood tot paars en helder geel. Maar er zijn ook andere voorjaarsbloeiers zoals de Sneeuwklokjesboom en de Vaantjesboom die voor het nodige spektakel zorgen.

In het entreegebouw kunt u de Bonsai-tentoonstelling bekijken en advies inwinnen over het zelf kweken van Bonsai-boompjes.

Babbelende bomenpad

Deze bijzondere route vormt een inspirerende kennismaking voor mensen zónder en mét lichamelijke beperkingen met de wereld van de bomen. Tijdens de wandeling krijgen bezoekers informatie over bomen via ongewone, verrassende borden, waarop naast normale tekst ook braille-informatie te vinden is. Daarnaast zijn op diverse plaatsen langs de route speelse extra’s aangebracht die het lopen van dit pad nog boeiender maken.

Informatie

Het Von Gimborn Arboretum ligt aan de Vossensteinsesteeg 8 (de ingang is per 1 mei gewijzigd in Velpereng) in Doorn (zijweg van de Driebergsestraatweg). Het is bereikbaar met bus 50 en 56 van Connexxion (halte Stamerweg).

De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt € 2,50; kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Het Arboretum is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 16.00 uur en in het weekeinde van 10.00 uur tot 17.00 uur (van 1 oktober -1 mei tot 16.00 uur).

Voor meer informatie over de Botanische Tuinen: 030-2535455

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Dagje uit

8 reacties

  1. Ach, het is al laat! Leuk hè, die smilies, maar ik vraag me af of ze nog wel goed worden weergegeven, die jullie plaatsten, als ik voor een ander pakket kies. Zal vast wel, kwestie van uitproberen, maar nu even niet!! :whatever:

  2. :duim omhoog: Kim, je hebt het weer goed voor elkaar, ik ben hardstikke trots op jou!!

Reacties zijn gesloten.