Webradio

Webradio

Binnenkort kunnen blinden en slechtzienden waarschijnlijk een krant of boek ‘lezen’ via een extern radiokastje, de Webbox. Dit kastje maakt via een aanwezige internetverbinding contact met een database vol gesproken boeken en kranten, die door de eindgebruiker als stream kunnen worden beluisterd.

De webradio heeft via een uniek IP-nummer toegang tot de database op internet. Het aanbod is namelijk alleen toegankelijk voor mensen met een leeshandicap.
Naast kranten en boeken kan met de Webbox ook het ANP nieuws, diverse radiostations, hoorspelen en later ook gesproken televisieondertiteling worden ontvangen. Door de gesproken programmagids is het voor mensen met een leeshandicap eenvoudig om op het gehoor een keuze te maken uit het informatieaanbod. De Webbox is verder volledig op afstand te beheren en in te stellen. Hierdoor kunnen programma’s voor individuele luisteraars worden verzorgd, zonder dat de luisteraar zelf iets hoeft aan te passen.

Voor meer info:
solutionsradio.nl
Tegenwoordig worden hun producten Audiomaatjes genoemd. Naast de Webbox is de Go-box verkrijgbaar. Leest alle Nederlandstalige ondertitels op tv voor. Ook abonnee tv zoals Netflix. Als derde is er de Go-app. Leest ondertiteling op tv voor via smartphone of tablet. Mobiele oplossing als je niet alleen thuis ondertitels wilt volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.