Pc-privé regeling ligt onder vuur

Regeling Pc-privé

De pc-privé regeling staat op een lijst met mogelijke bezuinigingen waarover staatssecretaris Joop Wijn zich gaat buigen, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Het schrappen van de financiële subsidie voor de aankoop van een pc zou de schatkist ongeveer honderd miljoen euro opleveren.

Computerscherm

Bronnen rond het kabinet melden dat er nog geen definitief besluit over de regeling is genomen. Vanaf volgende week buigt het kabinet zich over de begroting van 2005. Op Prinsjesdag worden de definitieve plannen bekendgemaakt.

Goedkoper

De regeling pc-privé ligt al langer onder vuur. Met ingang van dit jaar werd het belastingvrije bedrag voor werknemers al verlaagd van 2269 euro naar 1415 euro. De Tweede Kamer zou het korten op het voordeel van de regeling geen probleem vinden omdat de prijs van een goede computer de laatste jaren is gedaald.

De fiscale voordeelregeling is in de jaren negentig door staatssecretaris Vermeend ingevoerd. Dankzij de regeling kunnen werknemers goedkoop een pc aanschaffen. Voorwaarde is wel dat zij de pc thuis ook voor het werk gebruiken.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Archief

1 reactie

 1. Ik zag dat je al op 9 augustus op mijn telleronderwerp had gereageerd, is mij helemaal ontschoten, soms ben ik zo …….

  Je pc-privéonderwerp vind ik mooi, midden in het leven, vindt JPB wel leuk denk ik: de zwakkeren in onze samenleving nog verder isoleren, kickt ie op volgens mij. Mephistopheles heeft al een oogje op hem hoor….. hèhèhèhèhè

  Laat ik nou enkele dagen geleden op Annabeetjes eigen gezellige forumpje een topic geopend hebben met de titel:
  Iedereen op internet !
  Kortom, écht weer een actie voor Christen Demagogische Asocialen !!!

  (art. 7 van de grondwet zegt: niemand heeft voorafgaand verlof nodig om gedachten en gevoelens te openbaren, met nog wat voorbehoudjes enzo natuurlijk, maar dan moeten ze maar wat duidelijker zijn hoor).

  Dat betekent dat ik gewoon mag zeggen dat ik Jan Peter Balkenende een, hmmm. nee, dit is jouw log, niet de mijne, laat ik me maar inhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.