Oog in oog, hand in hand, de zintuigen

Ontmoeting tussen zintuigen

Een artistieke ontmoeting tussen blinden en zienden. Op zondag 9 juli 2006
van 11.00 – 18.00 uur vindt in De Roos te Amsterdam een bijzonder evenement plaats. Tijdens speciale zintuigen-workshops leren dertig blinden en dertig zienden elkaars binnen- en buitenwereld kennen. Eind van de middag eten deelnemers samen en aansluitend is er een dansfeest tot 22.00 uur.

Onder begeleiding van professionele kunstenaars, muzikanten en theatermakers maken deelnemers van 18-88 jaar het onzichtbare zichtbaar, het onhoorbare hoorbaar en het onvoelbare voelbaar. Met dat laatste doelt kunstenares en initiatiefneemster Davorka Mrsic op het zesde zintuig: de intuïtie. “Wat mij voor ogen staat is een heel gezellige dag waarin onze mogelijkheden, onze verborgen schat centraal staat. Ik wil twee werelden met elkaar verbinden, de ziende en de blinde wereld. Het staat symbool voor de twee werelden in onszelf, dat wat we van onszelf zien en dat wat nog onzichtbaar is. En om die onzichtbare wereld te ontdekken zetten we op deze dag alle zintuigen even volop in het zonnetje.”


Programma
10.00 ontvangst
11.00 intro en start zintuigenworkshops
14.00 lunch
17.30 einde zintuigenworkshops
18.00 eten en start dansfeest, live muziek en theater intermezzo’s
22.00 einde

In zes workshops nemen kunstenaars en theatermakers de blinde en ziende deelnemers mee langs een zinnenprikkelende ontdekkingstocht van de zintuigen.

Ervaringen worden met elkaar en het publiek uitgewisseld na elke workshop tijdens korte interviews. Van het project wordt een boekje samengesteld.

Het middagprogramma van Oog in oog, hand in hand is intensief en zit vol prikkelende activiteiten. Ook na de workshops worden de zintuigen prettig gestimuleerd. Deelnemers kunnen genieten van smakelijke hapjes, sensuele sapjes, sfeermakende Dj’s, oorstrelende live-muziek en tintelende theaterintermezzo’s.

Voor begeleiders en blindengeleidehonden is een apart nevenprogramma.

Oog in oog, hand in hand heeft tot doel het succes van 9 juli te laten leiden tot een reeks van creatieve ontmoetingen tussen zienden en blinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.