Laat maar praten

Accoona voegt spraaktechnologie toe aan je browser. Met een druk op een knop kun je jezelf de websites laten voorlezen. Man achter pc
Er zijn veel bedrijven die een zoekbalk voor de browser aanbieden. Niet verwonderlijk, want zoekopdrachten zijn geld waard. De meeste zoekbalken zijn dan ook vooral interessant voor de aanbieder zelf. Het Amerikaans/Belgische Accoona brengt nu echter een zoekbalk die een heel handige functionaliteit heeft die de zoekbalken van Google,. Microsoft en andere aanbieders missen.

De Accoona Talking Search Bar is de eerste zoekbalk die kan praten.
De werking is eenvoudig. Selecteer een (Engelstalige) tekst op een willekeurige webpagina en druk op de knop ‘TTS’ (Tekst To Speech) van de Accoona zoekbalk.

Een computerstem leest de geselecteerde tekst dan voor. Dit gaat niet geheel foutloos, met name het plaatsen van klemtonen is een moeilijke taak voor het programma, maar de voorgelezen tekst is prima te verstaan. Dit maakt het programma ideaal voor mensen die beter Engels kunnen verstaan dan lezen, of die geen zin hebben om constant naar een scherm te staren.

Om de TTS-functie te gebruiken moet er naast de balk zelf ook een spraakapplicatie worden gedownload. Deze is 60 MB groot.

Nb. Helaas is de site die aan deze tekst ten grondslag ligt opgeheven.

Lees ook over Voorleesfunktie op sites

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Archief

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.