Typesnelheid

Typesnelheid

—————————
Hier kun je gratis online je typesnelheid testen, door een Engelse tekst over te typen. De kortste test duurt één minuut.
vrouw achter pc, typesnelheid testen!
Het programma geeft je typesnelheid en nauwkeurigheid aan.
typingtest.com/ (helaas bestaat de site niet meer)
Een online test die meet hoe snel en nauwkeurig jij kunt typen. Daarvoor moet je zes regels Engelse tekst overtypen.
Sneller leren typen.
www.leren.nl

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Archief

10 reacties

 1. Het is alleen jammer dat je als blinde zo moeilijk die ziende testen kan doen :'(. Je moet een tekst al zowat vanbuiten leren. Of zijn er toch mogelijkheden voor ons om de typsnelheid en de gemaakte fouten gemakkelijker te weten te komen? Ik heb eens ooit van iemand een DOS-programma gekregen om je snelheid te testen, maar dan moest je gewoon wat aanslagen maken en een zelfverzonnen tekst typen in Word, en na 1 minuut werd het aantal karakters dan geteld. Eigenlijk niet echt volledig dus.

  Ikzelf kan wel zeer snel typen (op school behaalde ik steeds rond de 620 aanslagen per minuut met fouten afgetrokken, hoewel mijn typsnelheid zeker nog verbeterd is de laatste jaren).

  Benieuwde groetjes of er iets blindvriendelijk bestaat …

  Kim

 2. Nou, ik weet het zo nog niet hoor. Heb zelf zo’n test gedaan op het revalidatiecentrum. Weet de uitslag niet meer helaas. Daar werd dan een tekst voorgelezen, ik meen een minuut of 10 en daarna rekende dat programma het uit. Maar daar was dus iemand bij nodig die voorlas en op het scherm bijhield waar ik was met de tekst. Of er voor ons bruikbare progjes zijn weet ik dus niet. Maar je zou eventueel kunnen informeren bij zo’n revalidatiecentrum of regionaal centrum.

  Groetjes, andere Kim

 3. Kimmie,
  Heb even zitten googelen maar ja, zoals verwacht leverde dat niks op. Het enige wat ik me bedenken kan is dat je iemand de tekst die je op zo’n site moet invoeren laat voorlezen. Dus vooraf even copiëren. Er zijn vele Nederlandstalige sites waar je zo’n testje kunt doen. Maar op eigen houtje gaat niet lukken. Want al zou het spraakondersteunde tekst zijn, dan nog houdt dat niet bij waar jij bent. Dus jammer maar helaas.

 4. Weet je, ik zal anders nog eens informeren bij de BlindForum-groep binnenkort; wie weet kent daar iemand ondertussen een oplossing voor mijn prangend probleem.

  Het probleem van snel typen is dat ik met een bepaald notitietoestel problemen heb omdat de processor overbelast geraakt. Wanneer je sneller dan 600 aanslagen per minuut typt, wat dus veelal het geval is bij mij, dan kan die processor dat niet aan, geeft een bieptoon en patat, je bent je document kwijt. Heel erg vervelend allemaal en voorlopig jammer genoeg nog geen oplossing gevonden …

  Groetjes
  Kims

 5. Ha Kims, lol, dat is toch een luxeprobleem zeg!! Zo snel typen dat ie het niet aan kan. Nee maar serieus, dat is knap irritant. Hoop voor jou dat er een oplossing komt, al zal die niet liggen in een testje om je snelheid te meten want die zit zo te horen wel goed!

 6. Ik zou inderdaad mijn typsnelheid moeten terugschroeven als ik met dat toestel wil werken, maar dat vind ik nu net niet leuk :'(. Daarom ook ligt het notitietoestel nogal ver opgeborgen in mijn kast. Erg eigenlijk, maar ja, ik hou er echt van om snel te typen, haha.

  Groetsels
  Kim

 7. Hallo,

  Dat geloof ik dus nooit he 620 aanslagen per minuut,
  Je kan dan misschien wel ongelooflijk snel zijn maar 620 aanslagen?
  Nimmer nooit niet.
  IK type iedere dag en ik ben met 340 aanslagen per minuut al snel ofschoon ik dat ook niet elke keer behaal, maar dat is mijn beste prestatie.
  Maar ja er zijn altijd mensen bij die denken dat ze meer kunnen dan ze in werkelijkheid kunnen.
  Droom maar lekker verder over deze aantallen.

  groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.