Toetsing station Breda door mensen met een handicap

Toetsing station Breda

Trein

Niet alleen in Tilburg gaan mensen met een handicap op pad om de toegankelijkheid en bruikbaarheid van openbare gebouwen e.d. te testen. Onlangs controleerden blinden en motorisch gehandicapten het station in Breda. Gelukkig gaat er veel goed maar er is eveneens veel voor verbetering vatbaar. Zie de reportage:
Toetsing station BredaHet TOG in Tilburg houdt zich eveneens bezig met de toetsing van toegankelijkheid. Zie hiervoor Tog Tilburg
Op regelmatige basis gaan er teams op pad om openbare gebouwen in en rond Tilburg te checken. Zij bekijken dan de mate van toegankelijkheid en bruikbaarheid van een gebouw of voorziening voor mensen met een beperking. Dit betreft oa mensen met een motorische beperking, bijv. rolstoelgebruikers, maar ook mensen met een visuele of auditieve beperking.
De uitkomsten van een dergelijke toetsing en schouw van gebouwen kunt u vinden op Toegankelijk Tilburg. U kunt op deze website gebouwen terugvinden die gecontroleerd zijn en puntsgewijs wordt vermeld of en in hoeverre een gebouw goed toegankelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heartkiss: :wehyven: :weet-van-niks: :twisted: :stom: :stokbrood: :sortof: :sad: :roll eyes: :red face: :proosten-bier: :proost: :perfect: :party animal: :mrgreen: :moon: :mad: :love mail: :lol: :kikker-pijl-boog: :kiekeboe: :jankend: :innocent: :idea: :humping: :huilend: :hugging: :hongerig: :handkiss: :gewonnen-beker: :get a life: :firefox: :evil: :egoboost: :drinking: :dog: :doei: :dj: :dansend poppetje: :cry: :cheerleader: :champion: :babe: :arrow: :Woman in love: :Vraagteken: :Surprised: :Smileys: :Romeo: :Rollende ogen: :Rasta: :Knipoog: :Eek: :Cool: :Confused: :Computerfight: :Coffee: :-| :-P :-D :) :!:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.