Bijna blind wint

Bijna blind wint

Op het Nederlandse Film Festival in Utrecht heeft de korte film ‘Bijna Blind‘ de aanmoedigingsprijs gewonnen. Student audiovisueel ontwerpen Willem Baptist maakte de film met twee klasgenoten. De prijs bestaat uit een bedrag van €10.000 en werd toegekend door de vereniging van Nieuwe Film- en Televisiemakers.

TV

In ‘Bijna Blind‘ wordt een jongeman gevolgd die elk moment blind kan worden. Hij legt daarom een dagboek aan van beelden. Veel van die beelden zijn schokkend. De film is geschikt voor kijkers vanaf 16 jaar.

Man die blind is met stok en donkere bril

Lees hier meer over Willem Baptist

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Archief Getagd

1 reactie

  1. Verontrustend. Dat hij beelden wil opslaan in zijn hoofd zolang het nog kan, dat kan ik begrijpen, denk ik. Maar hij lijkt vooral gedreven door een soort frustratie. In plaats van beelden op te zoeken die de schoonheid van het zicht benadrukken of om belangrijke dingen niet te vergeten, kiest hij ervoor om vooral zieke porno te verzamelen. Ik kan me niet aan het idee onttrekken dat hij vooral in seksueel opzicht gefrustreerd is geraakt en dat heeft omgezet naar een soort sadisme jegens de medemens, en dat dan in zijn hoofd ‘goedpraten’ door het op zijn mogelijke blindheid te gooien. Een moeilijk geval, dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.