Ontslagen bij UWV

ABVAKABO FNV verbijsterd door 3000 nieuwe UWV-ontslagen

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) gaat de komende jaren nog eens 3000 arbeidsplaatsen schrappen. Dit aantal komt bovenop de vorig jaar aangekondigde reductie van 6300 banen. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Dat heeft het UWV maandag bekendgemaakt.

De instantie zorgt voor de uitvoering van de WAO en de WW. Door de wijzigingen van de arbeidsongeschiktheids- en werkloosheidswetten neemt het werkaanbod af. Dat is nu al het geval en dat zal de komende jaren naar verwachting doorzetten. Daarom is de extra ingreep in het banenbestand nodig volgens de raad van bestuur van de uitkeringsinstantie.”Het is toch te gek voor woorden dat het bestuur dit niet heeft zien aankomen en daarop niet eerder heeft geanticipeerd.”, aldus Van der Weiden.

Het UWV ontstond twee jaar geleden uit de fusie van vijf uitkeringsinstanties en hun opdrachtgever LISV. In de zomer van 2003 kondigde het UWV het schrappen van 6300 banen aan in de periode tot 2008. Dat was volgens het bestuur nodig wegens overlapping van functies en het afstoten van taken. Momenteel telt het UWV ruim 19.000 arbeidsplaatsen die worden bezet door 22.900 werknemers. Vorig jaar zomer toen de eerste reorganisatie werd ingezet was dat respectievelijk ruim 20.000 en 23.800.

Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen uiteindelijk hun baan verliezen. Ook over de omvang van de besparing die de ingrepen opleveren, kan het UWV nog niets zeggen. Van der Weiden: “ik ben ook zeer verbaasd over het kleine aantal werknemers (900) dat sinds vorige zomer daadwerkelijk is vertrokken. Het management heeft er meer aan moeten doen om mensen te stimuleren ander werk te gaan zoeken. Nu dreigen de klappen extra hard aan te komen.”

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Archief

4 reacties

 1. Godzijdank!!!!
  U moet maar eens kontakt opnemen met het UWV…stelletje schoften!!!!!!!! Snotneuzen, die je van het kastje naar de muur sturen en mensen durven te beoordelen en te veroordelen….

  Dus HIEPERDEPIEP HOERRRRAAAAAAA

 2. Rare boel, of toch niet?
  Van interne bronnen vernam ik dat nieuwe mensen werden aangenomen, op allerlei afdelingen. Van hoog tot laag. De hogere functies om het geheel in kaart te brengen zodat er duidelijk zou worden waar er klappen kunnen vallen zodat de fabriek toch door kan draaien. Een probleem, het logge schip overheid is de afgelopen jaren, decennia zo in slaap gevallen, vastgeroest, men heeft elkaar altijd op het droge gehouden en nu vrezen velen ineens voor zijn of haar baan. Met de billen bloot heet dat.

  De lagere functies zijn vervuld om het achterstallig werk makkelijk en goedkoop gedaan te krijgen. Nee, zij zaten te springen om een baan en hadden waarschijnlijk het nieuws niet voldoende in de gaten gehouden. Zij hadden dus ook niet de wetenschap dat de functie voor korte duur zou zijn, of, ze geloofde de mooie beloftes die werden gemaakt om ze aan het werk te houden.

  Binnenkort zullen velen een beroep op hun collega’s moeten gaan doen. De overheid is een bedrijf, overheid of niet. Een bedrijf moet efficient zijn en niet onnodig kosten maken. Zij worden betaald door o.a. de lasten die wij afdragen. Deze lasten hoeven toch ook niet onnodig hoog gehouden te worden. Hup, een frisse wind erdoor heen. Zo gaat het in grote bedrijven. Om in dienst te zijn van grote organisaties zijn er goede condities en voordeeltjes, aan de andere kant ook nadelen. Je bent en blijft een nummer.

  Puur zakelijk. Op welke manier kunnen we ons doel bereiken, dit wordt van bovenaf beslist. Dan moeten er nu dus koppen rollen. :Knipoog:

 3. Terecht en gedacht…..
  Na na zware rugklachten goegekeurd te zijn ,was ik totaal overspannen.
  Wat mij toen aangedaan is door deze kampdokters is met geen pen te beschrijven.
  Ik hoop dat ze evenveel ellende gaan meemaken wat ik heb gehad.
  Ik hoop dat ze in de stront zakken vuile ……….

  Wie goed doet goed ontmoet …….anders???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.