Menukaarten in braille

Anvers heeft menukaarten in braille

Frank, Ton en Remco, leden van de werkgroep Toegankelijkheid van het TOG, bezochten eerder dit jaar café Anvers aan de Oude markt in Tilburg,
Ze werden er gastvrij ontvangen en rond geleid door Rob Michielsen. Aan de hand van een checklist van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid hebben zij het gebouw gecontroleerd. De resultaten van deze rondgang zijn verwerkt op de website Toegankelijk Tilburg.

Menukaarten in braille

Een van de vragen op de checklist is of er menukaarten in braille aanwezig zijn. Dit bleek niet het geval maar Rob stond positief tegenover het idee. Op verzoek kreeg hij contactgegevens van bedrijven die menukaarten aanpassen en zodoende kon hij een offerte aanvragen.

Inmiddels zijn de lunch-, diner- en dessertkaarten omgezet in braille. Wij zijn blij met dit initiatief want het is nog verre van vanzelfsprekend, zelfs zeer uitzonderlijk dat er braillemenukaarten aanwezig zijn.

Braillemenukaart lezen

Deels rookvrij terras

Anvers heeft vanaf augustus 2015 een rookvrije zone op het terras. 24 van de circa 120 zitplaatsen op het terras zijn rookvrij gemaakt. Dit riep zowel positieve als negatieve reacties op. Feit blijft dat velen opgelucht adem kunnen halen, zeker de mensen met luchtwegaandoeningen.

Fotowedstrijd Week van de Toegankelijkheid

Het leuke is dat ik zelfs nog een prijsje heb gewonnen met de foto van de menukaart!
De winnaar van de fotowedstrijd van de Week van de Toegankelijkheid is Kim van Iersel uit Tilburg. Zij maakte de foto van de menukaart in braille van brasserie-biercafé Anvers in haar woonplaats. Het restaurant heeft ook een aparte lunch- en dessertkaart in braille.

De foto is een mooi voorbeeld van een horeca-ondernemer die zijn best doet om mensen met een beperking zo gastvrij en toegankelijk mogelijk te ontvangen. Precies zoals bedoeld met het thema Aan Tafel! van de Week van de Toegankelijkheid 2016.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.