Websites voor iedereen toegankelijk

Toegankelijke websites voor iedereen

Omdat ook mensen met een beperking toegang moeten hebben tot informatie op internet, is microsoft.com/netherlands/toegankelijk ontwikkeld (helaas inmiddels niet meer online).

Deze website voldoet aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) waardoor de website ook voor 4 miljoen mensen in Nederland met een functiebeperking toegankelijk is. De site geeft veel informatie over digitale toegankelijkheid, dus oa gericht op websites.

Websites aanpassen

Andere nieuwe websites van Microsoft Nederland worden toegankelijker gemaakt tot WCAG prioriteit 2. Dit betekent dat er voldoende contrast is tussen tekst en achtergrond en ondertiteling bij filmpjes beschikbaar is.
Microsoft heeft een developer van online concepten Tam Tam ingeschakeld om de site te bouwen.
Onder constructie
Toegankelijk bouwen zorgt niet alleen voor een groter bereik, het heeft ook technische voordelen: een website laadt sneller, is beter vindbaar in zoekmachines, beter zichtbaar op tablets en voor een webmaster makkelijker te beheren.
Het WCAG-keurmerk wordt ondersteund door Stichting Accessibility.

Meteen toegankelijk bouwen

Bestaande websites zijn moeilijker om te bouwen naar toegankelijke dan nieuwe sites die direct toegankelijk gebouwd kunnen worden. Daarnaast is toegankelijkheid nog geen prioriteit bij opdrachtgevers. Bouwers willen wel toegankelijk bouwen, maar krijgen de vraag nog veel te weinig. Met een bewustwordingscampagne voor zijn medewerkers, partners en netwerk verandert Microsoft dit.

(Bron: Computable 100 2011)

Een bruikbare pagina kan zijn Accessibility.nl
Stichting Accessibility is je deskundige, onafhankelijke partner in kwaliteit en toegankelijkheid van ICT. Met onze dienstverlening, expertise en netwerk ondersteunen we je organisatie bij de ontwikkeling en het beheer van toegankelijke websites en apps. Accessibility is een sociale onderneming. Onze inkomsten vloeien terug in research en development die bijdragen aan onze missie: een drempelloze digitale wereld voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.