Nomineer ontoegankelijke sites op Webrazzie

Webrazzies

Start 1 oktober 2012

Lang niet elke website is leesbaar of handig voor iedereen. De ene internetter gebruikt alleen een toetsenbord en vindt het lastig om online aangifte te doen. Een ander ervaart een online doolhof. Nomineer die websites op www.webrazzies.nl vanaf 1 oktober 2012 en geef tegelijkertijd tips om ze toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken.

Maandelijks wordt de ‘top 3’ van de ontoegankelijkste websites gepubliceerd. De organisatie met de meeste nominaties krijgt in 2013 de eerste Gouden Webrazzie uitgereikt. Dit is de webversie van de Razzies voor de slechtste film, die in de Verenigde Staten vlak voor de Oscaruitreikingen worden overhandigd. Deze Razzie is een gouden beeldje, vergezeld van de gebundelde tips voor verbetering van het publiek, plus advies hoe deze website toegankelijker voor iedereen kan worden.

Platform

Webrazzies.nl is een platform waar de bezoeker een mening geeft over websites die belangrijk zijn. Elke website op elk gebied kan genomineerd worden: veiligheid, vrije tijd, zelfstandigheid of ontwikkeling. Ook commerciële of overheidswebsites, webwinkels of de website van een bank, verzekeraar of onderwijsinstelling komen in aanmerking. Iedereen kan nomineren, ongeacht leeftijd of beperking.

Webrazzies is een initiatief van webregisseur Margreet van Uffelen. Zij is ervan overtuigd dat online toegankelijkheid praktisch aan te pakken is.

webrazzies.nl (site is offline april 2016)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.