Webstats4u niet voor mij

Ik had al zo’n vermoeden… Ineens kreeg ik telkens popups van o.a. Falkag en Ilead. En het leek er verdacht veel op dat het samenhing met bezoek aan sites die een Webstat-teller hebben. Die rotzooi is nauwelijks van de pc te verwijderen, komt telkens terug. Dus even gezocht op hetzelfde internet naar de webstats4U.
Slaat met hakbijl in op computerscherm
teller test biedt meer info en duidelijkheid.

Op een pagina over tellers die inmiddels is verwijderd las ik er destijds het volgende over:

Weghalen die Webstats4U-teller!

Oei, er blijkt wel iets meer veranderd te zijn dan de naam en de layout. Webstats4U, voor 1 september bekend als Nedstat Basic, is wel degelijk een agressief advertentieprodukt geworden. Sommige websites zijn nu voorzien van een popup, dankzij hun teller. De bezoeker krijgt die popup 1-maal te zien, daarna staat er een cookie op je systeem dat voorkomt dat de popup nog een keer verschijnt.
Dit is uiteraard een ongewenste ontwikkeling. We hebben eerder al Realtracker Free terecht moeten wijzen, en ook nu is er maar 1 advies mogelijk: verwijderen die Webstats4U (Nedstat Basic) tellers.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Archief

36 reacties

 1. Ja Staartje, dat geldt ook voor je weblog. Als ik webloggers bezoek die een webstat teller hebben merk ik dat, meteen dan wel later. Zelfs de aanpassing van de pc schijnt er moeite mee te hebben. Dus zelf heb ik al die tellers op de diverse sites en logs van me verwijderd.

 2. Dus dat is de oorzaak van die irritante pop-ups. Ze komen gewoon door mijn pop up killer door ūüôĀ
  Ik heb geprobeerd er een Statcounter op te zetten, heb de account al aangemaakt, maar weet niet hoe ik hem erop krijg.
  Op mijn andere logs is het prima gelukt, maar ik weet niet welk gedeelte van de code ik er op moet zetten.
  Misschien iemand die me helpen kan? Ik kom namelijk niet uit de code.

 3. Ik heb nu ook zo’n teller maar ik denk niet dat die in weblog in te voegen is. De code die je van Webstat in moet voeren stond aangegeven in de beheerpagina, maar of dat ook met een stukje uit die van Statcounter kan??

 4. Ken ik niet wat jij noemt? Is dat iets dat je
  op je pc hebt ge√Įnstalleerd?
  Met die zooi van Webstat is het zo dat niet iedereen er last van heeft. Dat maakte ik o.a. op uit de reacties op het artikel, zie de link in de log.
  Maar ik kom ze dus keer op keer tegen, die popups, en het is echt ergerlijk.

 5. Inderdaad Webstat verwijderen en een popup blocker installeren. Ik heb hem ook overal vandaan gehaald. Was wel jammer want één teller, telde al vanaf juli 1997.
  IK heb nu Belstat, maar die telt iets slomer.
  Kan inderdaad niet op web-log.

 6. Frank, het handige van de teller die ik nu gebruik is dat je een beginaantal in kon stellen. Zo kon ik de eindstand van de Webstat invoeren en vanaf dat aantal ging de nieuwe tellen!

 7. @ Kim: Ik heb wat gezocht en vragen gesteld op het forum. Al zoekende ben ik bij de Onestat-teller uitgekomen(komt als beste uit de test op de door jou genoemde gratis tellertest). Je plaatst hem met de volgende code:
  Je kunt hem op de volgende manier in je menutekst plaatsen:{center}{url= Link http://www.onestat.com/aspx/login.aspx?sid=BBBBB}{img} Link http://stat.onestat.com/stat.aspx?tagver=2sid=BBBBB{/img}{/url}{/center}
  Je vervangt BBBBB door je eigen code en de { uiteraard door [
  Hij staat bij mij in het menu, maar ja , ik moet wel weer opnieuw beginnen…… :Knipoog:

 8. Doordat ik werk met de google werkbalk met popup-killer heb ik van pop-ups zelf geen last. Omdat anderen het wel hebben, heb ik em toch maar weg gehaald…… :cuckoo: :Glimlach:

 9. Dat van die Google werkbalk heb ik nog eens opgezocht. Ik meen dat ik er hinder van ondervond met mijn computeraanpassing, durf het niet zo goed aan. Ben wel blij dat velen de Webstat teller eraf gooien want het is toch troep!

 10. Naar aanleiding van deze log heeft st@@rtje ook over dit onderwerp geschreven. Daar heb ik uitgebreid gereageerd en dat ga ik hier niet allemaal herhalen; wie het lezen wil kan dat daar doen.
  Maar sowieso: weg met de Webstat4u, voorheen Nedstat, teller! :Cool:

 11. @Frank
  Belstat kan wél op weblog.
  @Kim
  Ik vind extra toolbars altijd onhandig, wil zo weinig mogelijk zooi boven- en onderaan mijn beeldscherm hebben. Goeie pop-upkiller is bijvoorbeeld die van http://www.endpopups.com: klein groen balkje in een hoekje van je beeldscherm, dat is alles. En wat ie weghaalt staat even in een rood balkje ernaast, ben je t√≥ch nieuwsgierig, of is het iets dat je per se w√©l lezen moet (komt ook voor, sommige websites gebruiken pop-ups in ‘positieve’ zin, ahum), dan klik je daarop en is de pagina alsnog zichtbaar.

 12. Annabee, ik heb het gelezen. Wat ik nou jammer vind is dat sommigen van mening zijn dat er niks veranderd hoeft te worden, m.a.w. dat ze de teller niet verwijderen omdat zij er zelf geen hinder van ondervinden.

 13. @ Kim: Inmiddels kan in beheer van web-log de Onestat teller simpel worden geplaatst. De webstat4u verdwijnt dan vanzelf.
  Dat is toch mooi??? Een succesje n.a.v. jouw log! :Glimlach: :Glimlach:

 14. Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter!! Ik heb zelf Statcounter, en die krijg ik niet toegevoegd. Vind dat niet erg want weblog heeft toch bezoekersstatistieken. Op mijn homepage vind ik het wel leuk als ik na kan gaan hoe mensen erop terecht zijn gekomen. Die teller geeft zo enorm veel info dat ik er een dagtaak aan zou hebben om alles uit te spitten. Doen we dus maar niet!
  Maar goed, het is mooi dat Webstat niet zo dominant meer is.

 15. @Annabee. Inderdaad. Ik had dit niet zo snel bedacht. In mijn geval had ik het over een website van een vereniging. De leden werden gek van de reclame.
  @Kim. Mooi hoor dat webstat massaal wordt uitgezet.

 16. Dat is niet mijn verdienste hoor! Ik heb via deze log alleen aan willen geven dat Webstat steeds agressiever is geworden in zijn reclames en pop-ups. Maar goed, toch prettig dat er een verandering lijkt te komen in hun monopoliepositie (?).

 17. Ik gooi mijn webstat er ook af, ik heb er geen hinder van, want ik heb een goede blokker, maar het is vervelend als een ander er last van heeft. Ik ga vandaag……of morgen, over op heb onestat. :Glimlach:

 18. Mooi! Ik weet niet of het er de oorzaak van is, die pop-ups, maar de spraakaanpassing weigert dienst, schiet van een volledige versie in een demoversie! Dat is pas lastig werken… En dat gebeurt telkens als ik van die vervelende troep op mijn pc heb gekregen. Nou ja, dat moet natuurlijk niet kunnen maar het gebeurt wel. Fijn dus dat steeds meer mensen besluiten de teller niet meer te gebruiken.

 19. Ik ook Anna. Dat lukt reedelijk, maar al surfend over het internet kom ik helaas maar al te vaak dat kreng tegen, dus helemaal vermijden lukt niet. Het gaat me te ver om te stoppen met internetten… maar toch, na al die computerperikelen van de laatste tijd ga ik dat bijna overwegen! :Draaiende oogjes:

 20. Hallo Kim,
  Bedankt voor je opmerking over Webstat4u. Ik ga die teller verwijderen van de site van AliBaba en van mijn eigen site UFOWereld. Ik zal de webmaster van van UFOWijzer ook adviseren om die teller te verwijderen.
  Weet je ook iemand die kan testen of de site van AliBaba geschikt is voor blinden?
  Het liefst iemand die in Lelystad woont, zodat ik ernaast kan zitten en kan zien en horen wat voor problemen een blinde heeft bij het bezoeken van websites.
  Alvast bedankt voor je advies.

 21. Pingback: Hi there

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.