Struikelblok

Struikelblok

Tijdens het installeren en bewerken van dit weblog kwam ik diverse struikelblokken tegen. Van een heel andere aard zijn de vragen die op struikelblok.nl gesteld en beantwoord worden! (Helaas is de site verwijderd)

Je hoeft niet opnieuw het wiel uit te vinden. Er zijn vast andere ontwerpers die dezelfde problemen zijn tegengekomen. Als zij zo slim waren om een vraag te stellen dan is het antwoord inmiddels ook gepubliceerd.

Vraagteken in hoofd
Hoe kun je rekening houden met kleurenblinden bij het ontwerpen van websites,informatieborden,logoÔÇÖs en gebouwen?

Waar moet je rekening mee houden als je een site of een programma maakt voor mensen met dyslexie? Moet je bijvoorbeeld rekening houden met bepaalde lettertypes en/of kleurgebruik?

Hoe kan ik controleren wat voldoende contrast is tussen voor- en achtergrondkleur?

Als ik toegankelijk wil bouwen, mag ik dan Afbeeldingen / Flash / JavaScript / dHTML / Shockwave / Quicktime/ AVI / Real gebruiken?

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Archief

6 reacties

  1. Het zou prettig zijn als iemand zich zou opwerpen om sites te beoordelen op hun gebruiksvriendelijkheid voor blinden/slechtzienden. Ik heb er drie die daarvoor in aanmerking komen. Mijn weblog, de sprookjes en de huifkarverhalen.

  2. @paardenman: sorry ik heb in je bovenstaande bericht over je linken gelezen. Ik ben blij dat je me op een andere manier gevonden hebt.
    De urls zijn inmiddels naar een andere tester gezonden.
    peggy ­čśÇ

  3. Nou Kim, succes daar. Je komt er wel uit. Ik blijf het knap vinden wat je presteert. Ik ben met twee anderen (een ervaren IT-er ertussen) al een tijd een website in elkaar aan het flansen en elke keer is er wel wat. Makkelijk is er niet en er zijn zoveel parameters.

  4. Frank, hopelijk is het nu in orde. Als je sites bouwt en wilt dat die optimaal toegankelijk zijn, heb je wel met wat zaken rekening te houden. Zeker als je uitgaat van de richtlijnen/standaarden volgens het w3c.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.