Honden van BN-ers krijgen halsband

Honden van BN’ers krijgen halsband

In navolging van de gele armbandjes van Lance Armstrong voor de bewustwording van kanker (Live strong), na oranje armbandjes voor respect, witte armbandjes voor vrede (good cause), de blauwe variant voor de Tsunami-ramp, een roze armbandje met als boodschap respect voor homo’s”, is er binnenkort een halsband voor honden verkrijgbaar. Ja ja, de beesten moeten er nu ook aan geloven.

Ik lees in het Brabantsdagblad:
“Robert ten Brink en Gerard Spong ontvangen op dierendag een halsband. Zij doen die om de nek van hun hond om bekendheid te geven aan een campagne van de stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF geleidehonden). Volgens het KNGF weten veel mensen niet hoe ze moeten omgaan met blindengeleidehonden.

Mensen stoppen geleidehonden stiekem wel eens iets lekkers toe of geven het dier een aai over de bol. Volgens het fonds willen veel mensen een geleidehond graag verwennen, omdat ze de hond als held zien. Dat levert soms gevaarlijke situaties op voor zowel de hond als voor de blinde of slechtziende baas, waarschuwt de stichting.
Spongs Jack Russell en Ten Brinks labrador zijn de eerste honden die met speciale ‘Understanding’- halsbanden gaan rondlopen. Iedereen die ook een Understanding-halsband wil, kan deze vanaf 4 oktober ophalen bij de dierenwinkel of dierenarts. Daarbij wordt hen de folder ‘Als u een geleidehond tegenkomt’ aangeboden. Hierin wordt uitgelegd hoe met een geleidehond moet worden omgegaan.”

****

KNGF geleidehonden schrijft in haar nieuwsbrief

Naar aanleiding van de enorme successen van de verschillende siliconen polsbandjes wereldwijd, introduceert KNGF Geleidehonden de eerste paarse plastic halsband voor honden met het thema ‘Understanding’. We geven de halsbanden gratis aan het publiek (zolang de voorraad strekt) onder voorwaarde dat men weet wat te doen als men een geleidehond tegenkomt. Vandaar de titel van de campagne: ‘Understanding’. Voor de bewustmaking heeft KNGF Geleidehonden een tijdje geleden al de folder ‘Als u een geleidehond tegenkomt’ ontwikkeld. Deze gaan we tijdens de actie samen met de halsbanden uitdelen.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Archief

6 reacties

 1. Als met goede voorlichting problemen kunnen worden voorkomen, heiligt voor mij in dit geval het doel de middelen.
  Verder vind ik dat de verscheidenheid aan bandjes inmiddels afbreuk doet aan het doel ervan.

 2. Paardenman, en wat dacht je van het tuig cq de beugel die de hond om heeft, het evt. bij zich hebben van een herkenningsstok door de blinde/slechtziende.
  Ik denk dat het idee erachter goed is, het doel ervan, maar ben bang dat het niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat is.
  Daarbij komt dat sommige mensen een plaat voor hun kop lijken te hebben en ze er toch niks van snappen. En dan gaat het niet alleen om het ongevraagd en ongewenst aanhalen en afleiden van de hond. Mensen lijken allerlei idee├źn te hebben over wat een geleidehond wel of niet mag en als jouw hond daaraan niet voldoet “deugt ie dus niet”.
  en onder ons gezegd en gezwegen… ­čśë
  Het is wederom een mooie publiciteitsstunt voor de school zelf, met misschien een bijkomend voordeeltje voor de gebruiker.

 3. Met alle respect voor de KNGF, ik vind het een beetje domme actie. Krijg je straks mensen die jouw hond de paarse band willen omdoen. Of vragen waarom jouw hond die niet draagt. Of het een echte geleidehond is of eentje in opleiding die de onderscheiding nog moet verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.