Alle lichten doven

Op 1 februari doen we ALLE LICHTEN UIT van 19:55 tot 20:00u !

Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste mobilisatie van de burgers i.v.m. de klimaatsverandering !
Laat ons alle lichten doven, zodat de (politieke) besluitvormers beseffen dat er iets mis is.
L’Alliance pour la Plan├Ęte (groepering van milieuverenigingen) doet een oproep tot al de burgers ; “gun de planeet 5 minuten rust”: iedereen wordt verzocht alle lichten te doven op 1 februari aanstaande, van 19u55 tot 20.00u. Knipperende lamp
Het gaat er niet om enkel die dag gedurende 5 minuten energie te besparen, maar wel om de aandacht van de Burgers, de media en tevens de politiek besluitvormers te vestigen op de energieverspilling en op de noodzaak om dringend iets te ondernemen !

Gedurende 5 minuutjes zal de planeet kunnen uitrusten : dat duurt echt niet lang en het kost niets.
Het zal de politici en kandidaten voor de parlementaire verkiezingen van juni 2007 duidelijk maken dat de klimaatverandering een onderwerp uitmaakt dat weegt in het politieke debat.

En waarom op 1 februari 2007? Omdat die dag in Parijs het nieuwe rapport van de klimatologische experts van de Verenigde Naties uitkomt.
En dat gebeurt bij onze buren; wij kunnen dus onmogelijk deze kans laten voorbijgaan en moeten bijgevolg de schijnwerpers richten op de dringende aard van ’s werelds klimatologische situatie.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Archief

8 reacties

  1. De buren zien al nooit licht bij me branden omdat ik alleen m’n huis daar verlicht waar ik zelf ben. Ik zie wel altijd hun buitenlampen, een berg straatlantaarns, wat reclame borden en ander openbare verlichting die op 20 manieren in m’n kamer schijnt. Als die niet uitgaan zal niemand merken dat ik mijn lamp aan heb.

  2. Volledig mee eens, goed initiatief. Vijf minuten in het donker, gaat bij alle politici en aanverwante beleidsmakers een lampje branden. Dat het meteen erna dooft, maakt niet uit. Over een jaar doen we het weer. Niet 5 maar 6 minuten. Nee, niet meteen 10. Zoiets moet je langzaam opbouwen. Tergend langzaam. Tegen de tijd dat het licht een uur uit is, is men het spuugzat en zullen – noodgedwongen – de eerste plannen op tafel komen.

  3. Ik las dit al op een Vlaamse com. Ik heb in huis altijd de lichten uit en erger me wezenloos aan het buiten lampje. Die zal ik kapot moeten slaan, om mee te kunnen doen. Er is hier zoveel verlichting op straat, dat ik binnen geen licht nodig heb. Weet iemand hoe je de verlichting van de lantaarnpaal uit moet doen? Of van de kassen? Of van de Schiphol banen. Ik vind dat als je dan mee doet, ook alle andere elektrische lichtbundels zoals tv, zonnebank uit moet doen op dat tijdstip.

  4. Mee eens. Wij hebben hier ook nauwelijks lichten aan maar wel de tv en/of computers. Die geven voldoende licht voor Berry en die moeten dan ook uit!! ­čśÉ

  5. Het was een aardig initiatief.
    Maar toen ik tegen 8 uur naar buiten keek (ik woon in een flat) bleek dat er door weinigen gehoor aan werd gegeven. :((

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.