Er gebeurt meer dan je ziet

Er gebeurt meer dan je ziet

Op zaterdag 21 april a.s. kunt u op 26 verschillende plekken in Brabant in de bus stappen. U krijgt dan een rondrit van ca. twee uur. U ziet en hoort over de activiteiten en projecten die in uitvoering zijn. Beken die weer een natuurlijke loop krijgen, boerenbedrijven die uitbreiden met een camping of een zorgboerderij worden, plaatsen waar nieuwe natuur wordt ontwikkeld. Dus stap in de bus en u zult merken: Er gebeurt meer dan je ziet!
Boer is aan het schoffelen
Met deze excursies wil de provincie de Brabanders kennis laten maken met de reconstructie van het platteland. De reconstructie is een megaoperatie door en voor de mensen uit de streek. Boeren, natuurorganisaties, recreatieondernemers, gemeenten en waterschappen zijn er actief mee aan de slag. De provincie treedt hierbij op als regisseur. Door samen op te trekken wordt veel meer bereikt.

De reconstructie of revitalisering gaat over een gezonde landbouw, ruimte voor natuur, een mooi landschap, over ruimte voor water en natuurlijke beken, over mogelijkheden voor recreatie en over leefbaarheid in kleine dorpen. Dus er gebeurt meer dan je ziet.

Zelf zijn we jammer genoeg niet in de gelegenheid busritten te maken deze dag. Want we vertrekken vrijdag al naar Nieuwpoort! Maar vermoedelijk wordt dat nog veeeeel leuker, lekker een week lang strandwandelingen maken…
Swingende palmboom

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Archief

3 reacties

  1. Het is de omgekeerde wereld. “De natuur weer leefbaar maken”. Maar gelukkig gebeurt er wat.
    En Kim, prettige tijd langs het strand. Geniet ervan.
    gr. ERIK

  2. Lijkt me leuk voor als je er in de buurt woont. Hier heb ik daar nog niet over gehoord.

    Mooi gedicht daar rechtsboven (over die geblinddoekte). En erg waar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.