Weekje Nieuwpoort

Vakantie Nieuwpoort

Enkele maanden geleden werd ons een vakantie met het hele gezin in het vooruitzicht gesteld. En vorige week was het zover… Op vrijdag togen mijn ouders, Berry, mijn hondje Zeppo en ik bepakt en bezakt naar Nieuwpoort. Bij aankomst bleken mijn zus, zwager en hun dochtertjes er al te zijn en zij hadden de koffie klaar! We verbleven in bungalowpark Ysermonde, dat op een goede kilometer van het strand tussen Nieuwpoort-stad en Nieuwpoort-Bad, in een weids polderlandschap lag. Een prima uitgangsbasis voor vele wandelingen!
Kim met wapperende haren in de wind
En wat hebben we geboft met het weer. Ongelooflijk, en dat in april. Bij aankomst was het nog wat fris en het waaide hard, evenals de dag voor vertrek. Maar de overige dagen was het zonnig waardoor we veel tijd in de buitenlucht doorbrachten.
Havengebied
Iedere ochtend wandelden we naar het havengebied. Daarna thuis lekker koffie drinken en wat eten. ’s Middags gingen we meestal naar het strand of wandelden door de winkelstraten van Nieuwpoort. Maar ook bleven we soms thuis om lekker in de tuin te zitten.
Kim en Zeppo aan zee
We brachten soms de dag gezamenlijk door, maar het gebeurde ook dat we los van elkaar de omgeving gingen verkennen. ’s Avonds was dat al net zo; we aten een paar maal met z’n allen en een paar keer zorgde ieder voor zich voor het eten. We zijn 2 keer uit eten geweest, beide keren een succes!
Kim en Richard in restaurant
We kunnen terugkijken op een heerlijke week. Ik realiseer me weer eens hoe ik het getroffen heb met mijn familie! Men zegt wel eens: vrienden kun je kiezen, je familie niet. Dat is waar, maar ik zou zelf geen andere familie gekozen hebben…

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

8 reacties

 1. Ha Kimmie, het is niet voor het eerst dat Berry en ik in Nieuwpoort op vakantie zijn geweest. De andere keren waren we met z’n twee├źn en logeerden in een studio vlak aan zee. Het is er de laatste jaren erg veranderd maar nog steeds een heerlijke plaats om naar op vakantie te gaan.
  Ik zal je de volgende keer tijdig inlichten! ­čśë

 2. Leuk idee, maar om daar niet nog eens jaren op te moeten wachten (want het kan nog wel even duren eer we weer naar Nieuwpoort gaan) bedenken we wel iets anders!

 3. He..
  Dat klinkt lekker uitgerust.
  Nog drie weken en dan ga ik vier dagen weg.
  Met mijn moeke en verder helemaal niets.
  Dan kom ik ook ontspannen terug.

  Geniet van je weekend.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Di Mario, leuk vooruitzicht, het aftellen is begonnen!
  Hopelijk treffen jullie het dan net zoals wij met het weer, en natuurlijk ook met elkaar! ­čÖé

 5. Mooie foto’s!

  Nieuwpoort moet ik altijd nog eens bekijken. Ik heb wel de omgeving De Panne (zuidelijker) en Knokke (noordelijker) gezien. Geen mooie plekken voor fietsers, maar wel gezellig. De duinenreep van Vlaanderen is trouwens erg smal. Wat dat betreft is het bij Castricum en Schoorl mooier, tramlozer en vooral autolozer. Eigenlijk lijkt Egmond aan Zee (ook hoogbouw langs boulevard) een beetje op de Vlaamse kustplaatsen. Buiten het hoogseizoen ga ik daar wel naartoe.

  Andere Kim ontmoeten moet niet zo lastig zijn, jullie wonen maar 30 km van elkaar.

 6. Heerlijk om zo met je familie een week weg te kunnen. dat je z├│ goed met elkaar kunt opschieten dat je samen een hele leuke vakantieweek kunt hebben, dat is niet voor iedereen weggelegd geloof ik.
  Mooie foto’s heb je hier neergezet hoor en wat een gezellige flesjes daar op die tafel, zal vast h├ę├ęl lekker gesmaakt hebben wat daar in zit ­čśë
  En welkom terug Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.