Vakantieplannen, vroeger en nu

Vakantieplannen

Lang geleden, ergens eind jaren ’80 vermoed ik, ging ik op Tienertoer! Samen met een vriendin maakte ik wilde vakantieplannen! Want we gingen maar liefst vier dagen lang op stap. We konden gaan en staan waar en wanneer we maar wilden! Heerlijk, gaf een enorm gevoel van vrijheid. Iedere dag met de bus naar station Tilburg en dan in de trein naar… Waarnaar eigenlijk? Ik zou het niet meer weten. Amsterdam hoorde er sowieso bij, verder vermoedelijk ook Den Haag en Utrecht, misschien zelfs Maastricht. Ik voelde me echt heel stoer hoor, net een globetrotter!
Tienertoer
Maar dan mijn zus, die was pas echt ruig. Die ging op d’r 17de met een vriendin op Interrail. Vier weken lang door Europa per trein, grote rugzak mee… Helaas, zo stoer was ik niet hoor. Ik voelde mezelf in die tijd al heel wat, maar bleef toch het liefst bij mijn eigen huisje, tuintje en keukentje.

Dat is niet echt veranderd; voor mij geen verre reizen naar exotische bestemmingen, geen vliegtuigen, geen excursies en weet ik wat. Geef mij maar een hutje op de Veluwe, een wijntje, een stapel boeken en veel mooi weer!
En u, heeft u al vakantieplannen??

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

9 reacties

 1. Jaha, Tienertoer, leuk ! Ook ooit gedaan eind 70 begin 80er jaren. Vakantieplannen zijn er al, begin juni, weekje Spanje (zie mijn log hierover). Voor mij geen wintersport zoals zo velen
  Leuke site Kim!

 2. Ik zal eens nagaan of ik een attractieve vakantie kan vinden… Het is alweer een tijdje geleden dat ik op vakantie ging. Ik zit er trouwens aan te denken om het verslag van die jongste vakantie online te zetten. Die vakantie toen is mij prima bevallen.

 3. ik ben ook niet zo avontuurlijk ingesteld hoor!
  ik hou van stedentrips…maximaal 3 dagen weg zeg maar ­čśë
  en dan weer lekker thuis.
  volgende week ook 3 dagen Winterberg…maar 4 uren rijden en dan lekker sleeen en skieen :Glimlach:

 4. Ik ben vroeger met vriendinnen op tienertoer geweest, crossten we zo’n beetje het hele land door en dan logeerden we bij diverse ooms en tantes. Nergens iets gezien, we zaten eigenlijk alleen maar in de trein. Vakantieplannen hebben we (nog) niet. Onze financi├źn werken niet echt mee en bovendien hoop ik voor de vakantie weer een baan te hebben en dan heb ik geen vakantiedagen …

 5. Ik ben met mijn zus naar Zweden gegaan en via Noorwegen terug. Ze had achterop haar rugzak een grote Nederlandse vlag gemonteerd. Tegenwoordig is een vlag van 5 bij 5 cm al helemaal fout. Leuke tijd en vooral Noorwegen was mooi. Heb mijn verjaardag nog in Oslo gevierd.

 6. Toen ik 18 was interrailde ik naar Athene, het eerste wat ik zag op het grote plein bij het station was: “broodje van Kootje” :Huilend:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.