Afspraak met puppypleeggezin

Puppypleeggezin

Af en toe heb ik via mail contact met het puppypleeggezin van Zeppo, mijn geleidehond.
Kim en Zeppo steken de straat over
Een puppypleeggezin is een gezin dat een puppy opvoedt. Op de leeftijd van zeven weken gaan de pups naar puppypleeggezinnen, waar zij ruim een jaar verblijven. De hondjes worden door het pleeggezin geheel vrijwillig opgevoed, verzorgd en gesocialiseerd. Zij leren er de basiscommandoÔÇÖs en worden vertrouwd gemaakt met alle mogelijke zaken waar zij later als geleidehond mee te maken krijgen.
Puppy
Zij hebben Zeppo al een jaar of 6 niet gezien en we hebben afgesproken dat ze vrijdag hierheen komen! Spannend hoe het weerzien zal zijn, het is sowieso de vraag of mijn hond hen nog zal herkennen. Voor mij is het ook leuk om verhalen over zijn eerste levensjaar te horen, hoe hij was als pup en zo, want dat is iets wat je altijd mist. Wordt vervolgd dus!

Op deze site kun je een pup sponsoren!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

9 reacties

  1. lijkt me inderdaad spannend. Zes jaar is best wel een lange tijd. Ik ben ervan overtuigd dat hij ze nog herkend.
    Leuk dat je nog contact hebt met dat gezin. Het lijkt me als pleeggezin best moeilijk om afstand te doen van zo’n hond. Je hecht je tenslotte toch aan zo’n diertje, zeker als je er zo intensief mee omgaat.
    Ik zou het niet kunnen, ze zouden me moeten losscheuren van die hond ­čśë

  2. Ja, dat is de reactie die ik vaker hoor, en de pleeggezinnen zelf ook. Ik ben lid van een mailinglijst waar diverse puppypleeggezinnen vertellen over hun ervaringen. Het is en blijft moeilijk om afscheid te nemen van de pup. Maar zij zeggen ook er vanaf dag 1 op ingesteld te zijn en houden zich bovendien het doel voor ogen. Mij lijkt het ook moeilijk hoor en ben blij dat er genoeg mensen zijn die het aan willen en kunnen…!Sommigen krijgen al snel daarna een nieuwe pup in huis. Kan handig zijn omdat ze daar dan weer al hun aandacht op kunnen richten.

  3. Het was heel leuk!! Ik wil er eigenlijk nog wel iets over schrijven, maar wacht nog op materiaal wat ik erin kan verwerken… Het weerzien was vooral voor de jongste dochter enorm leuk en Zeppo genoot zichtbaar!

  4. Dat was dus in 2006 en ik heb nog steeds niks van het pleeggezin gehoord. Ze beloofden me allerlei foto’s en dergelijke toete sturen, dat hebben ze nooit gedaan. Geen idee waarom. Misschien vielen wij wel tegen! ­čś│

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.