Leeftijdsgrens of grenzeloos

Leeftijdsgrens, of juist grenzeloos?

Baby
Voor in de categorie verbazingwekkend of nutteloze weetjes:

Janise Wulf is 62, blind en voor de twaalfde keer moeder geworden. Haar baby, een flinke zoon van 2,3 kilogram kwam met een keizersnede op de wereld in het Amerikaanse Redding in de staat Californië. Volgens haar familie verliep de bevalling vlekkeloos. Ze werd zwanger na kunstmatige bevruchting. Van een leeftijdsgrens heeft men kennelijk nog niet gehoord.

De vrouw is intussen ook al aan haar derde man toe. “Ik haat het om de kinderen alleen groot te brengen”, aldus Wulf. Ondanks de opmerkelijke prestatie is de Amerikaanse niet de oudste ooit in een kraamafdeling. De Roemeense Adriana Iliescu was 66 toen ze op 15 januari 2005 beviel van een zoon.

Ethische kwesties dus maar ik kan meerdere redenen bedenken waarom er een leeftijdsgrens zou moeten komen aan het krijgen van kinderen. Of is voor geld alles te koop?

14 reacties

 1. En dan maak ik me druk dat ik bijna 30 word… Blijkbaar ben je tegenwoordig nergens meer te oud voor… Maar ikzelf heb hier ook wel moeite mee. Dat zou hetzelfde zijn als je op je 80e nog naar een house-party gaat. Ik denk dat je je wel op een bepaald moment een beetje aan zal moeten passen aan de maatschappij. Achter de geraniums hoeft natuurlijk niet, maar dit is wqel heel extreem. Je weet inderdaad niet wat je zo’n kind later aandoet. Als je vroeg overlijdt enzo… Bijzonder verhaal weer!
  Groetjes!

 2. Hallo Kim
  Ik zag en las je artikeltje.Ik moest denken aan de vader van Julio Iglesias ook zijn prijsvechter.
  Verder zag ik reakties van je waarvan ik niet wist dat ze er waren,af en toe slaap ik een tijdje,ik kijk er nog eens goed naar.
  Lieve groet Enscho.

 3. Ik ben het met Henk eens. Het zal deze vrouw nog moeilijk vallen om het kind op te voeden en het kind krijgt geen moeder maar een oma. Van oma’s is bekend dat zij kinderen verwennen, de kans is dus groot dat het een vervelend kind wordt.
  Maar ja, in de Bijbel staat ook een verhaal over een oud stel dat een kind krijgt. :Glimlach:

 4. Wat het verhaal in de Bijbel betreft doel je op dat van Ab en Saar, vermoed ik, want Maria was naar verluidt nog geen 15 jaar oud toen zij haar zoon kreeg.
  Saar was volgens de overlevering inderdaad heel oud, maar heel lang geleden werden mensen niet zo oud en of Saar daadwerkelijk al ouder was dan 50 jaar? Er waren maar weinig mensen die dat konden controleren en een Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) ontbrak. Het doet er eigenlijk ook niet zo toe, want het ging er volgens mij om dat ze gewoon oud waren.
  Over de leeftijd van de nieuwe echtgenoot uit het bericht is ook niet veel bekend, toch? Ook niet wat hij van dit alles vindt. Van mij mag hij er uiteraard wel van genieten, maar of die dat zal doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.