Boeken via internet

Onlibri

Lezers kunnen sinds deze week gratis boeken downloaden via de website van Onlibri (inmiddels offline, maart 2017).

We zijn Nederlands eerste uitgeverij met gratis boeken. Het gaat hierbij om non-fictie materiaal, geschreven door deskundigen van eigen bodem. Alle boeken zijn speciaal geschreven en ontwikkeld voor OnLibri. Wekelijks zullen er nieuwe titels verschijnen op de website, die enige tijd van tevoren zullen worden aangekondigd.
Op de site wordt lectuur uitgegeven over onder meer reizen, diëten, computers en geldzaken.

Download

Hoe kun je boeken lezen?

Het werkt eenvoudig. Op de site kies je een boek en vult enkele gegevens in. Daarna kun je ervoor kiezen om het boek in pdf-formaat te downloaden of om het online te lezen.

boeken

Nb. kennelijk heeft het bedrijf het bijltje erbij neergegooid. De site is offline.
Ik verwijs u naar deze pagina: sites van bibliotheken

Weblezen

Met Weblezen.nl lees je boeken in je browser. Lees op je smartphone, tablet of computer.
Als je eBooks wil kopen of downloaden; ga dan naar www.ebook.nl.
Met weblezen heb je de mogelijkheid om van meer dan 1000 eBooks de eerste hoofdstukken te lezen. Je hoeft hiervoor geen boeken te downloaden. Je hebt wel altijd een internetverbinding nodig om te kunnen weblezen. Bezoekers van www.ebook.nl kunnen direct een eBook openen en eerste hoofdstukken lezen in hun browser.

Weblezen is ontwikkeld door den-haan.net in HTML5 en werkt uitstekend in browsers als Firefox, Safari en Chrome. Ook werkt het goed in de Safari browser van iPad, iPhone en iPod Touch. Daarnaast kun je weblezen in de browser van Android op tablets en smartphones met het Android besturingssysteem.

via Gratis e-books is het ook mogelijk boeken te downloaden.

Bookboon

Bookboon
   
Bookboon.com is in 1988 opgericht in Denemarken onder de naam Ventus, en focuste al vanaf het begin op het publiceren van educatiemateriaal voor studenten en zakelijke professionals. Het bedrijf streeft voortdurend naar nieuwe standaarden in de wereld van de moderne uitgeverij gebaseerd op de behoeften van de lezers.

In 2005 zette het bedrijf een strategische stap en werd het de eerste online uitgeverij van gratis studieboeken voor studenten.
Sinds 2005 heeft Bookboon.com een gigantische groei doorgemaakt en het is nu de grootste e-boekuitgeverij ter wereld.

Naast de hoofdkantoren in Londen en Kopenhagen heeft Bookboon.com ook kantoren in Stockholm, Amsterdam en München.

Als een wereldwijde e-boekuitgeverij biedt bookboon.com een breed assortiment van meer dan 900 studieboeken voor studenten en 600 e-boeken voor zakelijke professionals in 7 talen.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.