Onbeperkt Nederland

Onbeperkt Nederland

In een ideale situatie kunnen gehandicapten overal aan meedoen, ook aan missverkiezingen. De meeste mensen roepen dat het uiteindelijk allemaal om karakter en innerlijke schoonheid draait, toch blijkt dat in de praktijk heel anders te zijn. Er bestaan nog veel vooroordelen in de samenleving ten aanzien van mensen met een handicap . Veel van deze vooroordelen hebben te maken met het uiterlijk en zijn vaak een aanleiding om mensen anders te behandelen. Met deze unieke Mis(s) Verkiezing werd een extra dimensie gegeven aan het begrip missverkiezing. Sexy meisje staat uitdagend en doet alsof ze kust en knipoogt

Roos heeft deze verkiezing gewonnen. Zij is nu ook ambassadeur Onbeperkt Nederland.

5 reacties

  1. Ik kan er niks aan doen maar ik houd dus niet van dit soort verkiezingen. Een poosje geleden was er ook een miss Marokko verkiezing.
    Net als bij deze mis(s)verkiezing zou het daarbij niet in de eerste plaats om het uiterlijk gaan, maar meer om de emancipatie van de vrouwen onder de aandacht te brengen.
    Naar mijn idee kan dat ook heel goed op andere manieren en hoeft dat niet via mis(s)toestanden te gaan.
    Geef me dan maar een discussieprogramma, waar mensen zich duidelijk kunnen profileren. Dat lijkt me veel zinniger en waardevoller.

  2. Ja Vrouwke, klopt, daar had ik toen een logje over geschreven. Ik denk dat het niet “ook goed” kan maar “veel beter” zou zijn. Ik vind het dan weer wel goed dat Roos als ambassadeur lezingen zal verzorgen, bij activiteiten e.d. aanwezig is om zo haar steentje bij te dragen aan de beeldvorming en integratie van mensen met een handicap. Het doel is prima, het middel is uit de tijd, en dan doel ik dus op de verkiezingen.

  3. Ik heb nog niet gekeken, maar het staat nog op de band. Ik ben niet zo voor missverkiezingen, maar Roos kan inderdaad als ambassadeur de beeldvorming en integratie van mensen met een handicap verbeteren. Ze kan zich uitstekend verwoorden als ik zo haar site lees, en wie weet gaat er nog eens iets veranderen. Wat gebeurt er na dit jaar, komt er dan een nieuwe mis(s) verkiezing en een nieuwe ambassadeur, of glijden we dan weer af naar het oude beeld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.