Braille via een vest

Met vest veilig over straat

In de toekomst trekt iedere blinde een trilvest aan als hij naar buiten gaat. Trillende elementen in het vest waarschuwen hem voor bomen, voetgangers, drempels, gebouwen en voorbij stuivende auto’s. Stok en blindegeleidehond gaan uit nostalgie nog wel mee, maar echt nodig is dat niet meer. Blinde met taststok en zwarte bril
Er zal nog heel wat water door de Maas stromen voordat blinden met een uit de ruimtevaart bekend trilvest de straat op gaan, denkt prof. dr. Mark Neerincx van de TU Delft.

5 reacties

  1. Zo ver is het nog niet begrijp ik, maar het is positief dat er alternatieven ontwikkeld worden naast hond en stok. Stel je bent blind en allergisch voor honden, wat dan?

  2. Of een robothond!! Ja ja, er zijn ontwikkelingen die die richting in gaan! Moet er niet aan denken. Maar er zijn genoeg mensen die niet van honden houden en alleen al om die reden geen geleidehond willen. Of ze kunnen zich prima behelpen met een stok. Ach, keus genoeg…

  3. Hahahaa, ja dat scheelt zeg! Dat vest trilt het vet weg… Maar dan moet je wel gaan lopen. Hoewel, je kunt het natuurlijk ook thuis voor de buis aantrekken! Nee, het lijkt me helemaal niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.