Wortels goed voor ogen?

Wortels goed voor je ogen – Waar of niet waar?

Niet waar.
‘Eet je worteltjes op, dat is goed voor je ogen’. Hele generaties zijn opgevoed met deze fabel. Dat is maar goed ook, want groenten zijn goed voor de gezondheid, ook van de ogen.
Konijn danst en eet wortels
Ouderen die veel vitamine C, E, beta-caroteen en zink binnenkregen met hun dagelijkse voeding, krijgen minder Macula Degeneratie (MD) – een belangrijke oorzaak van blindheid op hogere leeftijd. Peer

Maar alleen aan worteltjes ligt dat dus niet. Daar zijn ook fruit, (volkoren) graanproducten, plantaardige oliën, vlees, eieren en/of vis voor nodig.Worm komt uit appel
Het duidelijkste verband tussen de wortel en zien loopt via vitamine A. Wortels zijn daarvan een betrouwbare leverancier. Een ernstig gebrek aan deze vitamine kan leiden tot blindheid. Maar zolang er geen hongersnood is in Nederland, is dat niet echt relevant.

(AD 23-10-06)

9 reacties

  1. Ik denk dat je het anders moet zien. Als je wortels eet ipv snoepgoed met veel suiker (als marsen e.d.), dat je daarmee je suikerinname beperkt. Wortels zijn misschien neutraal voor ogen, maar suiker is slecht voor ogen.

  2. @Kim: Lust je deze ook?

    Onderzoek in GBR uitgewezen dat het hebben van een GSM zorgt voor minder roken. Veel mensen schijnen niet tegeliijk te kunnen tikken met een sigaret in hun hand. De GSM heeft volgens een onderzoek meer bijgedragen tot afname van roken dan alle antirookcampagnes bij elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.