Denk je hier bij mij

Onderstaand lied kwam ik tegen en het raakte me. Heb je soms bij muziek/teksten dat het een snaar raakt. Een ander zegt het wellicht niks. Zo gaat dat, dat geeft ook niet.

Man peinst, denk denk ...

Ik denk je hier bij mij

Als ik weer wakker word in diepe nacht
En weer de droom de dag niet heeft verzacht
Kijk ik in halfslaap stiekem toch opzij
En denk je hier bij mij
Ff denken
Of als ik wakker word, nat van paniek
Dat ik niet weet meer waar ik ben zo ziek
Dan denk ik hoe het was, het was toen jij
En ik denk je hier bij mij

Of in de auto urenlang alleen
Van mag geen naam op weg naar nergens heen
Dan weet ik dat ik uit ’t verleden leen
Als ik jou denk bij mij

Wie in bed stapt met beschadigd hart
Geeft aan zijn droom al snel een slechte start
Maar soms drink ik mezelf zo schadevrij
Dat ik jou denk bij mij

En soms schrijf ik nog, en bijna wat ik bedoel
Maar geen pen gevonden nog die woorden kent
Voor wat ik voel
Wat ik het allerliefst in woorden zou
Denk jij soms mij bij jou?

Ik heb dat jij en ik maar aangehouden
Maakt jou het uit, ‘k weet dat je ’t nooit vertrouwde
Maar ik heb jou niet nodig om van jou te houden
Ik denk je hier bij mij

ik denk je hier bij mij
ik denk je hier bij mij

Acda en de Munnik

Site Acda en De Munnik

Acda en De Munnik was een Nederlands cabaret- en muziekduo bestaande uit Thomas Acda en Paul de Munnik. Hun Nederlandstalige popliedjes worden over het algemeen beschouwd als eenvoudig en kundig in elkaar gezet, waardoor de aandacht van de luisteraar als automatisch naar de teksten toe wordt getrokken.

De teksten gaan voornamelijk over de liefde, de jeugd en het leven. De groep heeft de harmonische zang tussen beide artiesten tot handelsmerk verheven. Samen met Van Dik Hout vormden Acda en De Munnik de formatie De Poema’s. In 2014 kondigden ze aan te stoppen. Op 30 maart 2015 hielden ze hun laatste concert in het Koninklijk Theater Carré.

Bron Wikipedia

4 reacties

  1. Wat fijn dat je de tekst erbij gevonden hebt, het grijpt mij ook aan. Ieder heeft er zo zijn eigen beelden bij en vult het plaatje in op zijn eigen wijze. Dat vind ik juist het mooie van muziek. Ik wil dan ook niet dat ze er een videoclip bij maken, dat vult het beeld dan al voor jou in en dat wil ik niet.

    Kraam ik nu onzin uit, het komt zo lekker chaotisch over 😉

  2. Nee hor, beslist geen onzin. Ik zie het ook zo, het is eigenlijk net als met een boek. Als je een boek hebt gelezen en daarna de film ervan/over ziet, klopt die ook niet met de beelden die je er zelf bij gevormd hebt.
    Het zijn kunstvormen, om het zo maar te noemen, en dan moet je de vrijheid hebben er je eigen interpretatie aan te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.