Kaart trekken

Kaart trekken

Blauwe roos

Op dit kunstwerk staat een mysterieuze blauwe roos centraal. Er glinsteren dauwdruppels op haar diepblauwe bloembladeren. Zij komt voort uit donkere schaduwen en ze staat in een magisch licht. De blauwe roos wordt bezongen in Keltische liederen. Het is een mystieke bloem, wiens kleur niet bestaat in onze realiteit. Het is de bloem van de aspiratie, een verlangen naar een andere staat van bewustzijn. De blauwe roos is een belofte. Het is de maan die haar blauwe bloembladeren een zilveren weerschijn geeft.

Verder weg ligt een groene heuvel met een eeuwenoud heiligdom aan de oevers van een blauwe zee. Het is de steencirkel van Gallanish op de eilandengroep van de Hebriden in Schotland, een plek waar vijfduizend jaar geleden al een heiligdom was.
In de steentijd, de megalithische tijden, vormden deze zeven cirkels van staande stenen een groot heiligdom, dat was gewijd aan zon, maan en sterren.

Op het kunstwerk staat de steencirkel, als in een andere tijdsdimensie, in een groengouden straling van een verre zon. Later eerden de Kelten deze oude krachtplaats. Nu nog zien sommige eilandbewoners een stralend lichtwezen tussen de stenen lopen in de midzomer.
De geest van een adelaar zweeft op witte vleugels uit de diepblauwe nacht naar het licht. Golvende bewegingen als van verre muziek dansen langs bergen en dolfijnen en trillen na tot hoog in de lucht.

Deze kaart kan een aanwijzing zijn om nieuwe draden in het web van jouw leven te gaan weven. In oude sprookjes komen vermoeide reizigers soms plotseling in een verborgen dal waar het altijd lente is. De tijd staat er stil. Er woont een oude vrouw die aan haar weefgetouw werkt. Zij weeft het web van het leven, van de lotsbestemmingen en van de tijd. In haar weefwerk creëert zij harmonie, die om haar heen rimpelt als de cirkels in een vijver.

Sta je voor het nemen van beslissingen, let er dan goed op dat de strengen die jij gaat weven uiteindelijk harmonie brengen voor jou en je omgeving. Jouw levensweb is met vele draden verbonden met alles om je heen.

3 reacties

  1. Lieve Kim. Wat een mooie kaart, lieverd je staat aan het begin van iets nieuws.. Wees niet bang.. Braille was eerst ook onmogelijk te leren, maar jij kan zoveel betekenen voor anderen, je begrijpt wel wat ik bedoel…
    big Hug Karnayna xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.