Omnifilosofie

Intuïtie

De intuïtie speelt een belangrijke rol in het menselijk bestaan. Als we leren hoe we haar kunnen gebruiken, dan kunnen we onszelf verlossen van onze angst voor de toekomst. We staan dan in bewust verband met het Al-wetende.

Genezing van onszelf

De Omni filosofie ontkent de honger, armoede en ziekte in de wereld niet. Als we, eerst ieder voor zich, beginnen om onszelf te genezen en te accepteren, zijn we op weg naar een ideale samenleving. We staan dan op de drempel van geluk, voorspoed en gezondheid.

De filosofie van Omni Levenskunst in een notendop

Je bent creatief, je bent een schepper.
De prachtigste schepping ben jij.
De intuïtie is de bode van de universele energie van liefde: Leer te luisteren.
Oordeel jezelf en anderen niet: Zie alleen het licht.
Waardeer en respecteer jezelf.
Specifieke gedachten scheppen altijd gelijkwaardige omstandigheden.
Gebruik niet je ‘kleine’ wil: Laat het gebeuren.
Liefde geneest.
Het universum heeft geen uitverkorenen.
Jij hebt de vrijheid van keuze.
Jij mag de wet van oorzaak en gevolg gebruiken om jouw leven te verbeteren.
Elk mens heeft het recht op: Liefde, voorspoed, geluk en gezondheid.

Geheimen ontsluierd

De Omni leer bevat krachtige ideeën of concepten, die iemands leven radicaal kunnen veranderen. Deze ideeën zijn reeds duizenden jaren bekend geweest aan een uitgelezen groepje mensen, zoals ingewijde leraren, creatieve genieën en diep inzichtelijke filosofen. Ze bleven echter ontoegankelijk voor het algemene publiek.

Bron van deze tekst is van het internet verwijderd.

4 reacties

 1. Ik heb de tekst gelezen, en ook de website doorgekeken… Het is een leuke naam, maar niet zo nieuw als er tig keer op de site vermeld staat..
  Desalnietemin blijft het natuurlijk een mooie filosofie ;)… Alleen jammer dat het weer zo commercieel opgesteld is… Vele cursussen, boeken en tapes…. Voor iets wat eigelijk iedereen zelf ook wel kan en weet .
  immers, die corey van loon heeft ook niet meer gedaan dan zijn intuitie gevolgd ;)….
  En zo ontstaan dus die kudde-dieren waar je eerder over schreef :P…. Iemand heeft wat nieuws, en anderen staan te springen om het over te nemen ;)…

 2. Oké, punt voor jou. Dat commerciële, daar moet je maar overheen kijken. Uit dergelijke teksten pik je toch dat eruit wat jou aanspreekt. Het is vast waar dat velen, wat hij beschrijft, al weten en/of kunnen. Maar soms moeten mensen er aan herinnerd worden. Dat er kuddegedrag kan ontstaan is vrij normaal, gebeurt iedere keer als er over iets ‘nieuws’ wordt gesproken. Het is zelden nieuw, hooguit op een andere manier verwoord. Ik denk dat zoveel mensen die theorietjes e.d. allemaal al lang kennen maar zich daar niet meer van bewust zijn, vervreemd zijn.

 3. Denk dat intuïtie en instinct al zo oud kan zijn, omdat de mens in die oud-tijden bewuster omging met het leven. Moet wel, toen waren er nog geen electr. strijkijzers, liften, sportauto’s, mascararollers etc.
  De Indianen beschrijven intuïtie en instinct toch ánders als de nuchtere Westerling. En ook de Oosterling ervaart intuïtie op een geheel eigenaardige wijze …
  Denk dat best rekening mee gehouden moet worden bij nieuwe denkpatronen. De commercie vergemakkelijkt de paden van bereikbaarheid, en doe je niets tegen natuurlijk …
  groet Roy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.