Koffie en gezondheid, verenigbaar of strijdig met elkaar

Koffie en gezondheid

Koffie kan de slaap uitstellen. Slaperig? Door koffie wordt de slaap enigszins uitgesteld. Koffiedrinken, vlak voor het naar bed gaan, kan wellicht leiden tot een iets langere inslaaptijd. Man heeft slaap, geeuwt Aan de kwaliteit van de nachtrust verandert echter niets! Dus is het slecht voor de gezondheid?

Gezondheid

Aan koffie kunt u niet verslaafd raken. Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat ze niet zonder koffie kunnen. Want hun lichaam is gewend geraakt aan de cafeïne. Het gewend zijn aan koffie is echter iets anders dan een verslaving.
Een kopje koffie maakt alerter, energieker, gemotiveerder en zorgt voor een beter concentratievermogen. Bekend is de gunstige uitwerking van koffie bij de post lunch-dip tijdens het werk, of bijvoorbeeld bij vermoeidheid tijdens nachtdiensten en lange autoritten. Kopje koffie

Cafeïne

Cafeïne is een licht stimulerend middel. Het pept op en geeft nieuwe energie. Het verhoogt het concentratievermogen en helpt sneller te denken. Maar ook heeft cafeïne een werking op bepaalde lichaamsfuncties.
De pagina van de Consumentenbond Koffie en gezondheid vertelt je er meer over!

2 reacties

  1. Ik drink graag koffie, deels omdat ik het lekker vind (mits niet te sterk), deels omdat ik niet weet wat ik anders moet drinken. Water en thee drink ik ook, maar van frisdranken en sapjes moet ik niks hebben en ik kan moeilijk de hele dag aan de sherry of wijn nippen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.