Ik wil ook een geleidehond

Ik wil ook een geleidehond

Ik wil ook een geleidehond
want ik kan soms maar moeilijk mijn weg vinden in deze maatschappij.Paal met richtingwijzer
Ik wil een geleidehond voor als ik niet meer weet of ik nu met een glimlach of bloedserieus door het leven moet.
Eentje die de weg terug vindt als ik mijn gevoel voor de omgeving kwijt ben.
Als ik niet meer weet of ik vooral naar voren moet kijken, naar de toekomst, of juist een blik achterom moet werpen.
Als het gewicht aan mijn voeten zegt dat ik moet stoppen, terwijl het misschien nog maar een paar meter is tot vastere grond.
Die me zegt dat ik blij moet leren zijn met kleine dingen, kleine beloningen, en niet steeds moet reiken naar het onbereikbare.
Een die me zegt dat ik best mag rondsnuffelen en niet bang hoef te zijn meteen gebeten te worden.
Of die naar de grond blijft kijken als ik weer eens met mijn hoofd in de wolken loop.
Die op tijd aan me trekt wanneer ik weer eens bij de pakken neer dreig te gaan zitten.
Of die me tegenhoudt wanneer er gevaren dreigen die ik niet overzie.
Ik wil ook een geleidehond, als het tenminste mag van mijn kat.

Bron

14 reacties

 1. Ja, zo’n geleidehond is voor velen een uitkomst! Ik ben nog op zoek naar een school voor het geleidepaard, een wit paard met rode biesjes om zijn benen, die blinden kan vervoeren als ze wat verder weg van huis iets te doen hebben. Tuurlijk zijn er taxi’s, maar die komen niet overal en hebben nog wat beperkingen. Het geleidepaard kan voor belangstellenden een alternatief zijn…

 2. Mooie oplossing, een vluchtdier zegt Paardenman, om te vluchten uit deze wereld?! Maar Leendert, je weet toch dat er al geleidepaardjes bestaan? Ik zal eens gaan googelen.

 3. Citaat
  Dan Shaw (eigenaar van Cuddles, het eerste blinden-geleidepaard): ‘Ik ben dolblij met Cuddles. Hij doet zijn werk fantastisch. De keuze voor een paard in plaats van een hond is puur emotioneel. Omdat een paard veel langer leeft dan een hond heb ik niet elke tien jaar dat grote verdriet van het verliezen van een goede vriend.’
  einde citaat
  Helaas kan ik geen link geven van bovenstaand tekstje. Wel van deze site:
  http://www.guidehorse.org/
  The Guide Horse Foundation for the Blind – Provides miniature Guide Horses free-of-charge to the blind and visually impaired. Guide horses are a popular alternative to seeing-eye dogs for those who prefer a guide with an exceptionally long lifespan.
  Dat wordt emigreren, Leendert.

 4. Dank je wel voor de reacties Paardenman en Kim! Ik ben verrast door het feit dat het kennelijk al realiteit is geworden. Ooit opperde ik de inzet van het geleidepaard op Elnet, een digitaal informatiesysteem voor visueel gehandicapten, en toen was het nogal idealistisch, maar het idee kwam te voet en gaat in middels al te paard, begrijp ik. Het heeft zijn vlucht genomen, als het ware. Fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.