Gevoelens

Gevoelens

Naar gevoelens kun je op verschillende manieren kijken. Hieronder met andere ogen!

Soms zijn ze heerlijk. Denk maar aan vlinders in de buik van verliefdheid. Maar ze kunnen ook heel vervelend zijn.
Verliefd mannetje met bloem
Inmiddels is er al veel onderzoek naar gevoelens gedaan en weten we al heel veel van onze mind. We zijn er ook al uit dat je eerst je gedachten iets denken. Door middel van waarnemen of een onbewuste waarneming. Bewust of onbewust. hierdoor voel je een emotie die gepaard gaat met je gevoel.

4 reacties

 1. Spontane gevoelens blijven natuurlijk spontaan, leuk of niet.
  Hoewel we leven mét en nog vaker dóór anderen, komt er gegarandeerd een moment, dat je niet onderuit komt aan angsten, oa. om alleen te zijn.
  Dan leer je je gevoel kennen, misschien in begin verward, doch gaandeweg groeiend …
  groet Roy

 2. Ondanks, of vaak dankzij, het leven met anderen kan een mens zich heel alleen en eenzaam voelen. Dat is een gevoel wat los kan staan van het in de praktijk wel of niet alleen zijn (letterlijk gezien dus). Het gevoel is gekoppeld aan angst. Althans dat denk ik. En je kunt door die confrontaties met je gevoelens niet alleen je gevoelens beter leren begrijpen, maar vooral jezelf beter leren kennen.
  Het gevoel alleen te zijn, er alleen voor te staan kan benauwend werken, verlammend haast. Je wordt eens flink met je neus op de feiten gedrukt, met jezelf geconfronteerd, er staat een reusachtige spiegel voor je. Ai.

 3. Inderdaad Kim,…
  Denk, dat daarom je gevoelens zich kunnen aanpassen, of zelfs veranderen, door de aanwezigheid van de diepere gevoelens. Die gaan, volgens mij, immer uit van het positieve, het aangename, het liefdevolle.
  Er moet en drijfveer zijn die dit bewerkstelligt, en daarom denk ik vaak aan “iets” dat dit alles overstijgt, en zelfs liefde …
  groet Roy

 4. Dat iets wat alles overstijgt. Ja, misschien de liefde, het goede, positieve. Ook levenskracht, de wil om te leven, te overleven…
  Ps-je. De basis is liefde, Liefde is een energiebron. Angst geeft ook energie maar heeft een ‘negatieve’ invloed, werkt vernietigend. Liefde werkt verrijkend, inspirerend, verwarmend enz. enz. noem maar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.