Blinde masseur

Blinde masseur

Sportmasseur Leo van der Vegt: “Ik doe niet onder voor iemand die ziet.”
“Ik weet zeker dat het gaat lopen,” zegt Leo van der Vegt vol overtuiging. Begin dit jaar behaalde hij het diploma Sportmasseur bij Visio Het Loo Erf en nu overlegt hij met het UWV over de manier waarop hij het beste een eigen praktijk kan opzetten, zonder dat zijn WAO-uitkering in gevaar komt. Maar dat die praktijk er komt, daar twijfelt Leo niet aan.

Leo behoort tot de eerste groep van acht slechtziende en blinde mensen die bij Visio Het Loo Erf de opleiding Sportmassage volgde. De opleiding van een jaar is een variant op de reguliere opleiding. Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage heeft de opleiding gecertificeerd en neemt ook de examens af.
“Als masseur doe ik niet onder voor iemand die ziet. Ik denk dat het wel klopt dat de tastzin juist bij mensen met een visuele beperking goed ontwikkeld is.” Waarmee Leo niet wil beweren dat slechtzienden en blinden per definitie betere masseurs zijn. “Toch kan het ook een voordeel zijn dat je als masseur blind bent,” zegt Leo lachend. “Stel dat je het vervelend vindt om je uit te kleden bij een sportmasseur, dan moet je vooral naar mij komen. Ik zie toch niets.” Grapje

Blinde sportmasseur treed toe tot ONB

21 september 2011

Sportmasseur Paul Lie-Kwie uit Etten-Leur is met zijn massagepraktijk toegetreden als “Official Partner” van het Olympisch Netwerk Brabant (ONB) voor de regio Etten-Leur. Hierdoor creëert het ONB een nog beter en ruimer aanbod van faciliteiten voor de Brabantse topsporters en talenten.

Het Olympisch Netwerk Brabant is opgericht door het NOC*NSF in samenwerking met de provincie Noord-Brabant. Dit netwerk steunt (aankomende) topsporters in hun sportieve en maatschappelijke carrière. Sportmasseur Paul Lie-Kwie zal hier zijn steentje aan bijdragen door topsporters te begeleiden en ondersteunen met (sport)massages.

Sportmasseur Paul Lie-Kwie voldoet aan de kwaliteitseisen die vanuit NOC*NSF gesteld worden voor de begeleiding door het Olympisch Netwerk Brabant van de topsporters en de talenten.

Bron

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.