Nieuwe commercial van het UWV

Nieuwe commercial

Tv met journaal
Even reclame maken. Nee niet voor het UWV zelf maar voor mijn vriendin Nathalie die in de nieuwe commercial een rol speelt. De komende maanden ook op tv te zien: de commercial van het UWV

8 reacties

  1. Over de UWV-commercial: Ik ken 2 blinde collega’s. Bij mijn eerste werkgever ging dat goed. Deze man was minder opgeleid en iets ouder. Hij schikte zich in de eenvoudige taak die hij goed kon uitvoeren. Hij was ook immer goedgemutst en nooit ziek.

    Bij een 2de bedrijf werkt officieel nog steeds een blinde. In zijn geval heeft het bedrijf zeker zo’n 40.000 euro geinvesteerd in software en andere zaken. Het bedrijf wil hem dan ook hebben. De taak die hij daar heeft is echter onder zijn niveau, maar iets op zijn niveau is lastiger te realiseren. Probleem met zijn huidige werkplek is zijn contact met collega’s. Die werken om hem heen. Niet eens opzettelijk, maar ze begrijpen niet dat je ‘oogcontact’ en wenken met de armen op een verbale manier moet uiten. Resultaat: De club eet wegens een verjaardag gebak in de kantine en na 10 minuten denken ze shit we zijn vergeten om onze blinde collega op de hoogte te stellen. Dergelijke missertjes bedragen er zeker 20 per dag en dat maakt het werk er niet beter op. Door reorganisaties is het nu zo dat ie al 2 jaar niet meer op het werk komt. UWV en werkgever blijven maar onderzoeken hoe ze dit ‘geval’ kunnen oplossen. Zelf denk ik dat dat in dat bedrijf niet meer kan omdat letterlijk de sfeer verziekt is. Het soort werk is overigens ook niet langer dan een jaar vol te houden. Dat geeft veel personeelsverloop. Dus zijn meeste collega’s hebben deze man nog nooit gezien ondanks dat zij niet blind zijn.

  2. @Xiwel Ik noem dat asociaal gedrag van die collega’s, desinteresse in de medemens: gebak gaan eten en de blinde vergeten. Als ik daar baas was schopte ik ze er allemaal uit, het is toch niet meer dan normaal om rekening te houden met elkaar, ongeacht of er een handicap meespeelt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.