Bewegen om gezien te worden, sport voor blinde en slechtziende senioren in Tilburg

Bewegen om gezien te worden

Vanuit een gedeelde missie zetten gemeente Tilburg en Bartiméus zich in, met medewerking van Whise, om meer mensen met een visuele beperking actief deel te laten nemen aan lokale bewegingsactiviteiten. Dit project, ‘Bewegen om gezien te worden‘ richt zich specifiek op ouderen, 55+, met een visuele beperking. Met als doel gezondheid, empowerment en participatie van blinde en slechtziende mensen in heel Nederland te bevorderen.
Lopend langs een touw dat gespannen is tussen 2 stoelen

Helaas ervaart deze doelgroep vaak hindernissen om lekker te bewegen, bijvoorbeeld door gebrek aan goede begeleiding. Ook kunnen mensen last hebben van angst, bijvoorbeeld om te vallen.
Met bokshandschoenen aan lekker bewegen

Binnen dit programma werken coaches van de gemeente Tilburg aan het verbeteren van de gezondheid van blinde en slechtziende senioren.
De groep doet oefeningen zittend op een stoel

Ondanks dat ik voorlopig niet onder die leeftijdscategorie val mag ik wel meedoen! :) En het is heel gezellig, zinvol en leuk! Het is goed om te bewegen, allerlei oefeningen te doen, te werken aan de conditie en kracht.
Ook boksen behoort tot de mogelijkheden

In dit filmpje komen onder andere 3 deelnemers aan het woord. De video is met audiodescriptie:


Oproep

Iedere maandag wordt een beweegactiviteit georganiseerd. De activiteit vindt plaats in de beweegzaal van MFA Het Spoor en wordt gehouden van 13.30 – 14.30 uur. In de schoolvakanties vindt er geen les plaats. Na afloop van de les drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee.

Adres:
MFA Het Spoor
Schaepmanstraat 36
5041 AR Tilburg

Doe mee!

We hebben inmiddels een vaste groep. De deelnemers en de begeleiding zijn zo enthousiast dat het project in ieder geval verlengd is en na de zomervakantie doorgaat! We hebben nog wat plaatsen vrij in de groep en zouden het leuk vinden als er nog wat meer mensen aan willen sluiten. Woont u in Tilburg of omgeving en valt u onder de doelgroep? Heeft u ook zin om in beweging te komen, dan kunt u zich aanmelden bij onderstaande contactpersoon. U bent altijd van harte welkom om een keer vrijblijvend te komen uitproberen. Vanaf 28 augustus gaan we er met frisse moed weer tegenaan.
Heeft u nog vragen over het programma? Aarzel dan niet en neem contact op met:
Ester Rosmolen
E-mail: ester.rosmolen@tilburg.nl
Telefoonnummer: 06-15479438.

14 reacties

  1. Is weer eens wat anders hè. ;) Ik heb jaren in een ‘gewone’ sportschool gesport. Ging best goed maar je bent er wel de uitzondering waarmee men niet altijd rekening kan houden. En dat gaat bij deze groep veel beter. Maandag ga ik er hardlopen!

   1. Wat goed! Sowieso knap dat je zo sportief bent! Ik kan me er maar moeilijk toe zetten! Petje af voor jou dus!

 1. Die komen er niet want er is bewust voor deze doelgroep gekozen. Neemt neit weg dat we ontzettend veelplezier hebben en het er heel gezellig is, ook na afloop bij de koffie!

 2. Ziet er iig supersportief uit daar allemaal.
  Ik sport al zo lang niet meer.
  Super dat je dat doet, petje af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heartkiss: :wehyven: :weet-van-niks: :twisted: :stom: :stokbrood: :sortof: :sad: :roll eyes: :red face: :proosten-bier: :proost: :perfect: :party animal: :mrgreen: :moon: :mad: :love mail: :lol: :kikker-pijl-boog: :kiekeboe: :jankend: :innocent: :idea: :humping: :huilend: :hugging: :hongerig: :handkiss: :gewonnen-beker: :get a life: :firefox: :evil: :egoboost: :drinking: :dog: :doei: :dj: :dansend poppetje: :cry: :cheerleader: :champion: :babe: :arrow: :Woman in love: :Vraagteken: :Surprised: :Smileys: :Romeo: :Rollende ogen: :Rasta: :Knipoog: :Eek: :Cool: :Confused: :Computerfight: :Coffee: :-| :-P :-D :) :!:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.