Tilburg Ten Miles, een bijzondere ervaring

Tijdens een van onze uurtjes gym werd ons de vraag gesteld wat we zouden willen doen als we 1 op 1 begeleid konden worden. In een opwelling zei ik: hardlopen! En zo geschiedde.
Kim en Ester hardlopend op straat
Net zo impulsief merkte ik naderhand op dat ik wel mee wilde doen aan de Tilburg Ten Miles. Het voorstel werd geopperd om dan de Family run te doen, de kortst mogelijke afstand. Prima idee want met een niet aanwezige conditie, het niet gewend zijn aan lopen in een grote groep mensen en slechts een paar maanden tijd om voor te bereiden zou dit niet te hoog gegrepen zijn.

Dus op naar de sportschool en de loopband.

Begin september was het zover, de Tilburg Ten Miles; een stralend zonnetje, een grote menigte. We waren er klaar voor!
Kim en Berry voor de wedstrijd
We hadden ons shirt laten bedrukken met tekst, even duidelijk maken dat mensen alert moesten zijn…
Running blind en buddy

De start verliep wat rommelig. Het was enorm druk.

Het parcours was soms zo smal dat we niet ons eigen tempo konden lopen. We moesten inhouden, af en toe zelfs wandelen. Beetje jammer. Maar Toch een leuke ervaring en kennismaking met de Family run van de Tilburg Ten Miles en lopen in een grote groep mensen!

De finish werd dan ook niet in recordtijd maar wel met voldoening bereikt.
Kim en Berry op weg naar de finish

Later dat jaar deden we ook mee aan de Warandeloop, Warande by night. Die vond toen niet plaats in de Oude Warande maar op een terrein van de Beekse bergen. Als ik al iets te klagen had over het parcours van de Family run dan was het bij Warande by night helemaal terecht geweest! In de dagen ervoor had het geregend en zodoende was het pad, toch al vol met kuilen en bobbels, nu een grote zompige zooi geworden. Een mud run is er niks bij! In de blubber in het donker (voor mij niks bijzonders dat laatste dan maar voor Berry wel!) hardlopen is dus niet leuk. Steeds bang uit te glijden… dus na 2 rondjes hielden we het voor gezien. ­čśë

Maar het jaar erna was er natuurlijk weer een ten Miles. Mijn animo was niet groot om weer hard te gaan lopen. Er was dat jaar iets nieuws; de TTM 4 you! Die was bedoeld voor mensen die graag deel wilden nemen maar om welke reden dan ook niet in staat waren een afstand hard te lopen. We zouden een leuke ronde lopen door Tilburg, met een snelheid van zo’n 5 km per uur. Prima te doen.
Kim en Berry aan de wandel
Maar kort na de start bleek dat velen dit toch anders opgevat hadden. Er werd wel degelijk hard gelopen en al gauw liepen wij dus behoorlijk achteraan. Tja, ik was niet voorbereid en zelfs niet gekleed op hardlopen. Met horten en stoten en bij stukjes en beetjes hebben we het toch gedaan. Het was leuk door de binnenstad te lopen een aangemoedigd te worden door het publiek!
Aan het hardlopen in het stadscentrum

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim Getagd

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.