Met eigen ogen tegen Rivierblindheid

Cabaretier Vincent Bijlo gaf op 8 april het startschot voor een fotowedstrijd voor blinden bij farmaceutisch bedrijf MSD in Haarlem. Aanleiding was een internationale conferentie over rivierblindheid bij MSD. MSD levert al ruim 20 jaar gratis een geneesmiddel aan meer dan 80 miljoen mensen in landen waar de ziekte heerst. Rivierblindheid is de grootste oorzaak van blindheid in de wereld en komt het meest voor in Afrika, Latijns-Amerika en Jemen.

Bijlo opende de wedstrijd middels de lancering van de site www.meteigenogen.nl. (inmiddels bestaat deze site niet meer.) De deelname was beperkt tot mensen die blind of zeer slechtziend zijn. Waarom?
Volgens de site: Omdat het wegvallen van een van de zintuigen niet betekent dat iemand de dingen niet meer kan omschrijven of ervaren. Het woord zien krijgt een totaal andere betekenis als je je ogen niet goed meer kunt gebruiken, maar het toch lukt om gedachten over een onderwerp beeldend neer te zetten.

Doel

Doel is o.a. meer bekendheid te geven aan Rivierblindheid en het werk van MSD.

Bovenstaande info bereikte mij destijds via mail en ik besloot een foto in te zenden die ik op vakantie in Kijkduin van mijn hond had gemaakt:
Zeppo loopt in zee

Tot mijn grote verrassing kreeg ik gisteren mail dat mijn foto in de prijzen is gevallen! Erg leuk natuurlijk, maandag over een week is de prijsuitreiking in Amsterdam. Als klap op de vuurpijl bood men aan me thuis op te komen halen en na afloop terug te brengen… met de taxi. Tjonge dat maak je toch niet dagelijks mee. Wordt vervolgd!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

8 reacties

 1. Super zeg! Gefeliciteerd!

  Je geeft je gedachten beeldend weer. Het ultieme vakantiegevoel…
  Het doel wat je hierboven beschrijft, is bereikt.

  Veel plezier in Amsterdam!

  Groetjes,
  Madeleine

 2. Hoi Kim, ik heb net (even) die site bekeken. Echt leuk voor je.
  Gefeliciteerd. ­čÖé
  Dat zijn nog eens leuke dingen voor een mens.
  Ik wens jullie morgen een fantastische dag in Amsterdam.
  groetjes Bep

 3. Geniet ervan en proost natuurlijk. Neem het het je echt niet kwalijk dat het even duurde voor een reactie. Trouwens beter 1 goede reactie dan vele met ehhh.

  Groet aan jou en de jouwen,
  hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.