Hoog bezoek!

Eerder al had Annabee een vooraankondiging geplaatst van hun bezoek aan ons!
En vandaag was het dan zover, de rode loper lag uit, het huis aan kant, taart in huis, verse koffie in de pot! Iets later dan verwacht stonden ze op de stoep.
Eerst tijd voor koffie en gebak en daarna met gepaste trots ons nieuwe, en voor hun sowieso nieuwe, huis laten zien. En verder natuurlijk veel kletsen, overal over, gewoon, gezellig.
Kopje koffie
Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Het is niet voor het eerst dat ik mensen heb ontmoet die ik via internet leerde kennen. Tot nu toe is me dat nooit tegengevallen en daar kan ik Annabee en Karakterman aan toevoegen.

Voor we het wisten was het 18:30 en tijd om te gaan eten. Berry en ik hadden besloten dat het leuk was uit eten te gaan bij Juffrouw Tok. Gebraden Kip met wijn
Waren we nog nooit geweest, zij ook niet, en ook dit bezoek was voor herhaling vatbaar. We hebben heerlijk gegeten, wel veel, en de avond vloog voorbij. Thuis nog een afzakkertje en inmiddels zijn ze weer richting huis, hopelijk redden ze de terugweg wel in anderhalf uur!

A en E: bedankt!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

24 reacties

 1. Ik las net van het bezoek bij Annabee. Leuk hé, als je mensen van het internet ontmoet. Ook wij hebben een paar mensen in levende lijve over de vloer gehad. Erg leuk.
  Volgens mij kun je met Annabee over van en alles en nog wat praten, het lijkt me dat ze spraakstof genoeg heeft. Juffrouw Tok, origineel.
  Erg leuk dat het zo geslaagd is. 😉

 2. Juffrouw Tok is een leuk restaurant. Zit in een paar plaatsen in het land. Kip kip en nog eens kip, volgens Anna waren er ook overal beelden en beeldjes van kippen. Gewoon, tof restaurant met toffe mensen.

 3. Staat er ook Chaams hoen op het menu 😀
  Heb je de loper trouwens al uitgeklopt en weer opgerold, je beste servies al weer op de hoogste plank in de kast gezet, koektrommel opgeborgen en de taartvorkjes afgewassen?
  Kun je morgen mooi nagenieten van gister. 🙂

 4. We zijn weer thuis! Wederom oponthoud onderweg, ditmaal wegens wegwerkzaamheden ter hoogte van de afslag Leerdam/Everdingen,; we waren pas om kwart voor één thuis. 🙁
  Slecht zicht onderweg: regen, regen en nog eens regen.
  Leuk om elkaar wat beter te leren kennen, het was erg gezellig. Hoop dat jullie straks in ons nieuwe huis gauw een keer een tegenbezoek komen brengen. 😀

 5. Miepfiep, nagenieten zullen we zeker, maar eh, waarvoor zie jij mij aan, Mien Dobbelsteen of zo??!
  Anna, wat een pech zeg. Het zat beide keren niet mee. Maar gelukkig dat het tussendoor leuk is geweest. En zeker, wij komen gauw eens die kant op!

 6. Wat leuk Kim En het is waar. Webloggers zijn gezellig. Ik heb er ook al menigeen ontmoet. Leuk dat jullie het zo gezellig hebben gehad.
  Off topic: Ik heb ook even een logje gewijd aan het nut van meegeven van titels aan plaatjes.
  Ik wist daar niets van en doe het nu ook.
  Fijn weekend!! 😀

 7. Nou, klinkt inderdaad erg gezellig zeg! Leuk dat je zo via internet toch weer andere mensen ontmoet! Lijkt me wel gek aan de ene kant. Soms bedenk ik me ook wel eens dat ik met bepaalde mensen zo makkelijk praat via het internet. Je wordt dan toch een beetje ‘nieuwsgierig’ naar die mensen! Hoop dat jullie nog vele gezellige bezoekjes zullen afleggen!

 8. Tja, ik weet niet eigenlijk. Niet dat ik bang voor de ander ben, maar meer voor mezelf. Ik weet dat ik wel heel echt ben in mijn reacties, hoe ik me ‘bloot’ geef via het internet. Snap je? Maar je hoort vaak ook verhalen van mensen waarbij die contacten toch minder goed verlopen zijn. Nou denk ik niet dat je hier op de logs van die mensen vindt natuurlijk, maar het is toch een soort ‘beschermd’ gevoel wat je hebt. En ik ben eigenlijk meteen nog eens gaan surfen op je website. Ik ontdekte dat filmpje van dat programma. Ik ben er totaal van onder de indruk. Eén ding weet ik nu wel: ik zou nooit bang voor je zijn hoor! Je lijkt me een sterke en fijne vrouw. Ik voel me zelfs een beetje ’trots’ dat je een vaste logger bent geworden. Ik heb het al eens gezegd op mijn log: kijk eens bij Kim, een bewonderenswaardig mens! Dat méén ik echt.

 9. En misschien klinkt het gek, maar je betekent voor veel mensen die hier komen lezen toch iets bijzonders. Je merkt aan de reacties op je logs (inclusief die van mezelf) dat mensen door jouw ‘ogen’, ook al kunnen ze dan niets ’tastbaars’ zien, een andere kijk op dingen krijgen. Dat is iets om trots op te zijn, toch?

 10. Hoi Kim, ’t was hartstikke leuk, héél gezellig om met zulke leuke mensen als jullie een dag door te brengen.
  Ik hoop jullie spoedig hier ook eens te zien.
  Bedankt en de groeten aan berry!

 11. @Patrick, bedankt voor je reactie, die lieve woorden, ik bloos ervan!
  Ik kan me jouw terughoudendheid wel voorstellen. Maar zelf heb ik nooit getwijfeld aan de mensen met wie ik een afspraak maakte, of het wel goed zou gaan, of ze niet heel anders waren dan ik dacht. Natuurlijk ken ik ook mensen met wie ik minder snel af zou spreken, wat dan te maken heeft met hun manier van mij benaderen, de dingen die ze schrijven. Klinkt vaag. Soms contacten via de mail en daar denk ik dan van: nee laat maar, ik denk niet dat jouw intenties hetzelfde zijn als de mijne! 😉
  @Karakterman, fijn dat ook jij het zo leuk vond. Als jullie verhuizing en de ergste drukte voorbij is komen wij zeker jullie kant op, hopelijk met meer mazzel onderweg.

 12. Ja, die was ik natuurlijk vergeten. De mail. En dat is nu eigenlijk zo grappig en meteen treffend voor wat je al aangaf in dat filmpje. Jij kijkt op een heel andere manier naar mensen en kan inderdaad aan een mailtje of een manier van benaderen al weten met wat voor mensen je te maken hebt. Ik merk dat ik dat ook zeker heb, maar dat ik er toch ook een ‘beeld’ bij nodig heb. Zie je, wéér wat geleerd! :Glimlach:

 13. Ik weet niet of ik dat beter of sneller kan dan een ziende. Ik denk dat iedereen dat wel heeft, dat ie aan iets merkt dat het niet goed zit, of in elk geval niet goed voelt. Dat ‘iets’ kan van alles zijn. Jij denkt dat je een beeld van iemand nodig hebt omdat je niet anders kent, gewend bent, dat is je houvast. Maar vergeet niet dat uiterlijk, schijn kan bedriegen. Mensen kunnen ook een masker op hebben en daar prik je doorheen door wat ze zeggen, houding en zo.

 14. Ook weer waar natuurlijk. Zie je? Dat is waar bij mij nu het probleem ook ligt. Ik vang zoveel prikkels op, dat ik mijn eigen gevoel niet altijd meer vertrouwe, maar dat eigenlijk wel zou moeten doen. Nou ja, als ik weer even wil nadenken over dingen, is het hier goed vertoeven op je logs! :Glimlach:

 15. Patrick, ik kan me voorstellen dat je het eng vindt, ikzelf heb dat ook. Bij mij is het meer de angst dat ik tegen zal vallen, geen gesprekstof zal hebben enz.
  Ik zou maling moeten hebben aan deze waarschijnlijk irreële gedachte, maar helaas zover ben ik nog niet. Af en toe belemmert het me flink.
  we zullen maar zeggen: werk in uitvoering :Knipoog: :Huilend:

 16. @Patrick
  In de regel zijn zulke ontmoetingen leuk! Als je elkaar per ongeluk niét ligt, dan moet je er de humor van inzien en er samen om lachen, vind ik. Er is immers geen man overboord, je bent een ervaring rijker.
  Ik heb wel eens een minder leuke ontmoeting gehad; dat kwam vooral door de veel te hoge verwachtingen van de andere mevrouw, ze zág en mérkte (ogenschijnlijk) ook niet dat het gesprek niet liep, ze kon er niet om lachen en tot overmaat van ramp bleef ze me later bestoken met mailtjes en kwam zelfs een keer op m’n werk langs. Toen heb ik op een gegeven moment het contact bot afgekapt, ik had geen keuze. :In de war:

 17. Leuk om te lezen Annabee, want inderdaad, ik zou er wel heel hard om kunnen lachen denk ik. Maar ik sluit me ook een beetje aan bij Miep. Aan de andere kant, als je al een tijdje logt, ken je mensen wel van ‘praten’ en ‘reageren’. En eigenlijk kom je dan tot de conclusie: Hé, gespreksstof genoeg! Je ziet het al aan deze log: we reageren maar door! En ik word af en toe best nieuwsgierig naar andere loggers hoor! Dus wie weet? Zou zo maar kunnen dat ik ook eens ga ‘lange-afstands-loggen’! (Alhoewel ik zelfs een aantal loggers heb, die uit Den Haag komen. Misschien hoef ik niet eens ver, of ben ik die mensen al tig keren tegen het lijf gelopen! Hahaha!)

 18. Patrick, het zou altijd tegen kunnen vallen. Het is mij nog nooit overkomen, maar eens kan de eerste keer zijn. Ook via weblog kun je mensen leren kennen, je hebt toch meer dan een indruk van iemand. En dat bevalt je, of niet. En dan is de stap naar een live ontmoeting niet meer zo groot. Oké, jij hebt er dan een gezicht bij, niet van een foto, en het is … Ach, het is gewoon leuk joh. Ik zou best meer mensen willen ontmoeten maar soms is de afstand te groot of denk ik; laat ik het nog maar even aankijken. Door de afstand kun je niet zomaar even bij elkaar binnenlopen of een terrasje pikken (is het trouwens geen weer voor). Dus moet er e.e.a. geregeld worden wat weer een drempel kan opwerpen.

 19. Ontmoetingen houden natuurlijk altijd een zekere mate van risico in, een contact dat ‘op ‘papier’ goed is kan erdoor veranderen, juist omdat je elkaar persoonlijk kent. Dat kan ten goede, maar ook ten kwade zijn, niet iedereen is even integer. Ik weet van ervaringen elders op internet dat je door een ontmoeting ook onderwerp van gesprek kunt worden bij anderen. Een eerste ontmoeting op een neutrale plek is wat dat betreft ‘veiliger’ dan iemand bij je thuis uitnodigen; daarvoor moet je toch behoorlijk zeker van je zaak zijn.
  Bij mij slaat de weegschaal sowieso door naar de positieve kant van internet-ontmoetingen, want zo heb ik mijn man leren kennen. :Glimlach:

 20. Ja, ik ken ook veel mensen die zo aan hun partner zijn gekomen hoor! Blijkt toch wel te werken dat internet. Zo ook mijn beste vriendin. En het leuke was: de jongen die zij ontmoette, kende ik weer van de Pabo! Alleen na de Pabo was ik het contact met hem een beetje verloren. Hij kwam wel op verjaardagen van gezamelijke vrienden en dan sprak ik hem wel eens (waar die vriendin van mij dan ook was, omdat dat ook weer vrienden van haar waren, maar hjij was haar daar nooit opgevallen! Hahaha!) Het kan allemaal heel gek lopen! Nu ben ik volgend jaar ceremoniemeester voor hun huwelijk! Oké, ik ben geloof ik redelijk overtuigd! :Glimlach:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.