Ziekenhuisopname (en nu weer thuis)

Ziekenhuisopname

Wat een feestelijke dag had moeten worden krijgt ineens een andere wending.
Berry klaagde de laatste tijd een paar maal over een drukkend, pijnlijk gevoel op de borst. Hij schrok er erg van maar ondernam niet meteen actie omdat de klachtens nel verdwenen. Maar ze kwamen terug, en erger.Man schrikt Dus vanmiddag besloot hij even langs het ziekenhuis te gaan. Net kreeg ik telefoon dat hij een nachtje moet blijven. Ruis op het hart of zo iets. Ze willen onderzoeken waardoor de klachten, en de ruis, veroorzaakt worden. Er was ook een hartritmestoornis te zien. Dus blijft ie een nachtje.
Hij klonk erg gespannen en het liefst ging ik meteen naar hem toe. Maar goed, dat kan even niet. Nu is het een kwestie van afwachten tot hij meer weet en tot hij weer belt.

Update

Het laatste nieuws is dat er eigenlijk nog geen nieuws is. Ik ben net bij hem geweest, Berry was wel meer ontspannen dan vanmiddag omdat de pijn weg was. Er zijn hartritmestoornissen geconstateerd en hij heeft nu van die plakkertjes op zijn borst. Het wordt goed in de gaten gehouden. Verder kreeg hij bloedverdunners en om de zoveel uur wordt er bloed geprikt. Het blijft afwachten.

Update 19 augustus

Vanmorgen half 9 belde ik met het ziekenhuis. De uitslagen van het bloedonderzoek waren goed. De cardioloog moest nog langskomen, mogelijk zou Berry een inspanningstest moeten doen. Kan nog een paar uur duren en dan weten we meer
Om een uur of 12 weer gebeld. De laatste uitslag van het bloed was ook goed. Berry had wel weer pijn gehad op de borst. Hij moest inderdaad gaan fietsen om te zien hoe zijn hart reageerde op de inspanning. Het was nu wachten op plaats op de afdeling, of op een beschikbare fiets! Ik kreeg Berry aan de telefoon, dat was wel heel fijn. Toen werd hij weggeroepen om te gaan fietsen.
Lachend
Rond 2 uur kwam dan eindelijk het verlossende telefoontje: “Ik mag naar huis!” Mijn vader is hem gaan halen. Ondertussen was een vriend van ons hierheen gekomen, even later kwamen ook Dennis en Chris thuis. Het was mooi weer dus gingen we lekker buiten zitten.
We weten eigenlijk niet veel meer dan gisteren, behalve dan dat er diverse oorzaken voor de pijn uitgesloten zijn. Over 4 weken moet Berry naar de cardioloog voor een echo van het hart.
Ondanks dat we nog met vragen zitten zijn we vooral opgelucht en blij dat de ziekenhuisopname bij 1 nacht bleef en hij weer thuis is!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

26 reacties

 1. KIm, dit vind ik vervelend voor jullie, maar niet alle rook is vuur. Ik heb hetzelfde ook eens gehad, toen ik zo’n 40 jaar was. Ik loop nog steeds rond, onderzocht, niets gevonden, lekker doorgaan.
  Laat even weten via de site hoe het is.
  Houd jullie haaks.

  erik

 2. Erik kan het mooi zeggen, maar intussen zit jij je wel zorgen te maken.
  Je zorgen maken helpt niet, maar van dat soort adviezen heb je ongetwijfeld een kast vol. Ik hoop dat jij en Berry snel weten wat er aan de hand is.

 3. Ja ik zal een borrel pakken op hopelijk een goede afloop en natuurlijk op Dennis! Het is best raar (het woord dekt de lading niet) om hem op te zoeken in het ziekenhuis, daar achter te laten… Maar goed, Chris en ik redden ons wel.

 4. Je hebt er wel niet veel aan, maar ik denk aan jullie.
  Ik hoop dat er geen verdere narigheid achter wegkomt, positief blijven denken!
  Sterkte en een dikke knuffel, vooral voor Berry, maar ook voor jullie, die thuis zitten te wachten … en te wachten … en te wachten … Akelig lijkt me dat.

 5. Lieverds: schrijf alle vragen die je te binnen schieten op/spreek ze in en order ze daarna. Stel alle vragen die je hebt.

  Heb je een ECG meegehad toen ie met ontslag ging? Altijd handig als er ergens iets gebeurt, heb je altijd het laatste ecg bij je. Vraag om een copie bij je volgende bezoek!

  Liefs en sterkte!

 6. Mike, bedankt voor je lieve reactie.
  In het ziekenhuis zeiden ze dat het hartfilmpje goed was. Op de grafiek was een kleine onregelmatigheid te zien in de pieken. Dat in combinatie met de ruis op het hart en zijn bloeddruk, die op dat moment veel te hoog was, deed hen besluiten Berry te houden ter observatie.
  Maar ik neem je advies ter harte (!) en wordt vervolgd.

 7. Het is zeker positief dat hij weer thuis is. Wat minder positief is is dat hij vannacht niet kon slapen van de pijn. Heel beangstigend, ik voelde me zelf ook behoorlijk machteloos. Vanmorgen werd het weer erger en hij is naar de huisarts gereden. Die wilde op de brief van het ziekenhuis wachten en zei dat hij morgen moet bellen! De pijn komt steeds vaker terug nu en ook heviger dus al met al is het zenuwslopend.
  Hij moet de 15de september naar het ziekenhuis, ze gaan dan diverse onderzoeken doen.

 8. Het maakt me íets geruster dat ie naar huis mocht, maar dat het sinds vanochtend weer minder gaat vind ik toch wel een beetje eng. Dat jullie nog moeten wachten kan ik wel begrijpen, maar maakt het allemaal wel een beetje onwezenlijk.

  Maar aarzel niet om een hulplijn te bellen als jullie het niet vertrouwen hoor, ondanks wat de dokter heeft gezegd!

 9. Die onzekerheid over wat nou de oorzaak is is het ergst. Berry heeft die pijn zaterdag en zondag ook wel gehad maar vannacht werd het ineens weer net zo erg als vrijdag. En het komt steeds sneller terug. Maar ja, het kan een spier zijn, misschien een ander orgaan, het kan ook stress zijn. Nou krijg je hier wel stress van en dan beland je in een vicieuze cirkel hè! Hij is wel van plan morgen te gaan squashen… nou ja. Hij krijgt het dus niet benauwd, is niet snel moe, heeft ‘alleen’ pijn.

 10. Ik weet niet zo goed wat te schrijven, natuurlijk schrijf ik dan juist heel veel, ik ben en blijf een kletser. Ik vind het een beetje vreemd dat hij al zo snel naar huis mocht, en ik kan me voorstellen dat vooral de nachten dan eng zijn met pijn op de borst.
  Ik zie Miepfiep tenminste nog verkleuren, als ze pijn op de borst heeft. We zijn het gewend geraakt, en maken nu geintjes. Het blijft toch een naar gezicht. Ik weet niet of het niet zien hier nu een voordeel of een nadeel is.
  Ik hoop dat het iets heel onschuldigs is, en gauw verholpen is. In de wachttijd tot de cardioloog (4 weken is wel lang hoor) wens ik jullie veel sterkte. Blijf gek doen, dat haalt de stress een beetje weg. 😉

 11. Reken maar Peggy, dat we geintjes maken. Misschien is het vreemd dat hij zo snel ontslagen werd uit het ziekenhuis maar er was geen reden om hem langer te houden, de uitslagen waren allemaal goed. De pijn komt vanuit zijn nek en het kan dus ook een spier zijn. Overigens verkleurt hij niet… zo heeft hij me zelf verteld! Hij krijgt het namelijk niet benauwd.
  Ik veronderstel dat ze in het ziekenhuis echt wel weten wat ze doen en dat er geen noodzaak is hem eerder dan over 4 weken te zien. Het kan ook zijn dat het te maken heeft met een inwerkperiode van de medicijnen, of zo iets.
  Wel vind ik het belachelijk dat hij bij de huisarts is weggestuurd zonder dat de arts met hem heeft gesproken. Tijd voor een andere! 😉

 12. De 15de hebben ze een echo gemaakt van zijn hart. De uitslag was goed. De 13de moet hij terug voor een uitgebreider onderzoek. Ze spuiten dan bepaalde vloeistof in waardoor het hart sneller gaat slaan. Ber moet gewoon stil liggen en in de tussentijd wordt het hart in de gaten gehouden, gemeten of het wel voldoende zuurstof krijgt.
  De pijnklachten zijn helemaal verdwenen.
  Wel is hij na zijn ziekenhuisopname naar de (nieuwe) huisarts gegaan. Deze vermoedde een kou op de spieren. De pijn trok vanuit zijn schouders/rug naar voren, de boel zou ontstoken zijn geraakt en de luchtwegen aangetast. Hierdoor kreeg zijn hart minder zuurstof wat de kleine afwijking op het hartfilmpje zou verklaren.
  Om dingen uit te sluiten, voor zekerheid te kiezen besloot Berry de afspraken in het ziekenhuis door te laten gaan. Het lijkt erop dat het al met al meevalt.
  Enne bedankt voor je interesse, ook namens Berry. 🙂

 13. Zorgen gemaakt is iets teveel gezegd, maar ik heb vaak aan jullie gedacht, Kim. ’t Zal je maar gebeuren dat het ernstig blijkt te zijn, dat verandert je hele leven. De verklaring van de huisarts klinkt plausibel, ik zal echter niet beweren dat ik er verstand van heb …
  Opluchting dat het allemaal meevalt. Doe Berry de groeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.