Zucht

Zucht

Gisteravond aten we met z’n drieën, Berry, Chris en ik. Het was kliekjesdag wat als bijkomend voordeel heeft dat er weinig afwas was. Die deed Chris en hij was dan ook in no time klaar.
Later die avond kreeg ik weer honger en wilde een boterham gaan smeren. Ik pak een bordje uit de kast en eh getver, vies. Ik heb nog even de neiging het ding naar boven te brengen, waar Chris zelf ook een keuken heeft, maar vond dat toch wel erg flauw. Berry zei dat je het niet kon zien dat het bord vies was, maar wel kon voelen. Tja, mijn idee!
Walgelijk
Nou ja, dan maar een ander bord pakken. Ook vies, erger nog zelfs. Dan ben ik toch benieuwd hoe die 2 grote borden er uitzien waarop zij hun eten op hadden… Nou dat wil je niet weten, zowel de onder- als bovenkant van de borden zag er niet uit. Zucht. Is toch een hele prestatie hoor, een enorme afwas van wel 4 borden en een beetje bestek en dan nog zo vuil in de kast zetten.
Flauw of niet, ik heb ze naar boven gebracht, bekijk het maar.
Dennis en Chris aan de afwas

Dinsdag wordt ie 20, onze Chris. Afwassen moet ie nog leren! Maar denk niet dat hij nooit eerder heeft geoefend. Op de foto is hij met zijn broer Dennis bezig met de afwas, en die foto is al jaren oud!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

24 reacties

 1. Heeft hij te veel naar Pipi Langkous gekeken? Zij pakte immers na het eten het tafellaken zo op dat het met bord en al in het keukenkastje terecht kwam…

  Ik krijg de rillingen al op mijn rug bij de gedachte dat ik van een vies bord zou dienen te eten, maar ik ben dan ook van het departement der propere gedachten…

 2. Jasses, dat had ik eergisteren. Een man heeft een paar borden en kopjes bij me afgewassen oom me te helpen. Ik gebruik altijd van die schuursponsjes, want dan hoef je geen kracht te zetten. Pak ik ’s avonds een bordje uit de kast voelde het heel stroef aan. Erwtensoep in de magnetron brandt lekker in, moet je dus op boenen. Ik heb de rest ook even bekeken en de theeaanslag zat nog in de kopjes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nogal pietluttig ben met de afwas. Die moet gewoon schoon de kast in. Ik heb er niets van gezegd de volgende dag. Bij hem thuis eten ze vast netter. 😉

 3. Peggy, ik vind dat niet pietluttig, ik vind dat maar heel normaal. Waarom was je anders af? Ik zeg altijd als je iets doet, doe het dan goed, en anders niet. Dus geen half werk. Dat gaat bij hem overigens voor meer dingen op hoor, dat ik hem daar af en toe aan moet herinneren.

 4. Ja zo voel ik me ook wel eens, een politie agent die alles controleert. Ik zou me doodschamen als ik een bezoeker een smerig kopje of bord zou geven. Ik voel altijd met mijn handen of het schoon is, maar dat zal wel door mijn slechte zicht komen.

 5. Ja precies, zo werkt het hier ook. Ik controleer met mijn vingers en vaak voel je meer dan dat je met je ogen zien kunt. Ik wijs hem daar ook op: controleer dan met je handen! Geldt trouwens ook voor stofzuigen en zo.
  Ik voel me ook een politieagentje, jazeker maar aan de andere kant probeer je wel dingen bij te brengen, als het nodig is, in de hoop dat ie het oppikt en er later profijt van heeft. Anderzijds realiseer ik me wel dat dat om míjn waarden en normen gaat, mijn inzichten en dat die anders kunnen zijn dan de zijne. Maar goed, een afwas die schoon in de kast gaat is wel zo hygiënisch natuurlijk.

 6. Clair heeft het druk, je bent zo snel 😉 Mijn normen zijn in ieder geval heel anders dan degene die me komen “helpen.” Meestal vind ik na eindeloos zoeken, hetgeen ik nodig heb bovenop de kast, waar ik dus niet bij kan komen. Dát heb ik wel doorgegeven, alles op mijn hoogte terugzetten.
  Voor ik bezoek krijg, gaat de inhoud van de bestekbak en de theeglazen in bijna kokend water met wat chloor, om ze daarna in Dreft te wassen. Erg, en ik heb niet eens smetvrees. 😉

 7. Hahaa wat een goeie!
  Ja ik vind die pannekoeken een heel goed idee, maar dan krijg je er ook zijn vriendin bij, want die is om 17:00 uur in Tilburg, bij ons dus.

 8. Hé Kim, zag ik nou dat jij je tong uitstak? Heb je dat van Zeppo afgekeken? Een blijdschaps-likje? 😉
  Chris mag dus al op nr. 45 zijn best gaan doen, inclusief het verorberen van panne(n)koeken.

 9. Ja, Leendert het is me wat met de spelling! Eerst was het pannekoeken, toen weer met een n ertussen, nu mag het weer zonder n.
  Het belangrijkste is dat de panne(n)koeken smaken, wat jij! 😉

 10. Grrr, breek me de bek niet open over de afwas. 😥 De heren (geldt niet voor Willem) weten het zelfs te presteren dat alle borden en glazen stroef uit de vaatwasser komen: te beroerd om eventuele restjes op de borden weg te gooien, die gaan mee dat ding in en dan komt het niet goed… (Nou hebben we ook geen bijster goeie vaatwasser, maar toch.) De ultieme straf is ze alles met de hand nóg een keer te laten afwassen, maar je zult net zien dat de boosdoener dan niet thuis is en degene die het niet gedaan heeft (vreemd genoeg altijd allebei) ervoor opdraait.

 11. Het pannenkoeken eten was om je vingers bij af te likken, super gezellig ook. Het afwassen was geen enkel probleem, alles goed schoon deze keer!! Voor herhaling vatbaar. 😉

 12. Missie geslaagd al zeg ik het zelf.

  Het eten was heerlijk en zeer gezellig.
  Zeker voor herhaling vatbaar.

  En ja de borden waren schoon.

  (hoop ik)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.