Held van de avond

Held

Gisteren hadden we een feest van mijn oom en zijn vrouw, die onlangs in het huwelijksbootje zijn gestapt. Het begon om een uur of 4 en zoals wel vaker moest hier nog van alles op het laatste moment gedaan worden… Dus vertrokken we dan eindelijk om kwart voor 6. Staan we bij de auto, zegt Berry ineens; autosleutels vergeten! Zucht, mopper, dan maar weer terug naar boven. Een moment later realiseert hij zich dat hij dus ook geen huissleutel bij zich heeft. Als klap op de vuurpijl hadden we geen mobieltje meegenomen… Wat nu? Bij mijn ouders ligt een sleutel van ons maar zij waren al naar het feest en de kinderen waren niet thuis.

Ik stelde voor om dan maar bij buren aan te bellen om daar 1 van de jongens te vragen met de sleutel naar huis te komen. Maar nee, Berry vond het beter om via het balkon van de bovenburen naar het onze te klimmen! Dat vond ik dus helemaal niks, veel te eng en bovendien heeft hij kapotte ellebogen dus stel je voor dat hij zijn gewicht niet dragen kan…
Maar ja, wat hij in zijn kop heeft zitten… dus zo geschiedde.

Ik stond bij onze voordeur te wachten terwijl ik een etage hoger stemmen en voetstappen hoorde. Even later een hoop herrie en opeens werd de deur triomfantelijk geopend: binnen! Mijn held.
Ruige bink, een held
Gelukkig brachten we de rest van de avond zonder kleerscheuren door en na een gezellige avond/nacht kwamen we heelhuids weer thuis. Met sleutel.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

9 reacties

 1. Hahahaha, dat zal een (spektakel) tussen haakjes geweest zijn 🙂
  Was je blij met je lief?
  Zojuist schenk ik voor ons drinken in en geef Anna het hare, zegt ze opeens: “waarom heb ik een ander glas?”, heb ik dus de glazen verwisseld (verstrooid of zo), wil ik de glazen dus omruilen zegt ze: “maar waar zit mijn drinken dan in?”, had ik bijna weer een vergissing gemaakt, ze had wel haar drinken, maar niet haar glas en ik idem dito……
  Komt bekend voor?

 2. Ach, ’t is maar waar je van houdt hè. Zo af en toe drinkt hij een pilsje, maar dat is toch wel een zeldzaamheid. Ik compenseer de boel! 😛

 3. Dit soort dingen deed ik ook toen ik jong was. Via het balkon en dan door een bovenlicht naar binnen (toen was ik een dunne spriet) om de voordeur open te doen.
  Ben ook wel eens via de balkons van 1 naar 3-hoog geklommen. Doodeng, maar goed afgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.