Stil, Kim strijkt

Stil, Kim strijkt!

Ook zo dol op het huishouden doen? Ik niet, maar leuk of niet, het moet nou eenmaal gebeuren!
Vrouw strijkt

Net nog fijn staan strijken. Daar wacht ik meestal lekker lang mee, het stapelt zich dan flink op! Maar er is 1 voordeel! Ik luister graag naar gesproken boeken. En dat gaat mooi samen met strijken! Leidt de aandacht wat af, niet teveel want daar krijg je alleen meer kreukels van, en voor ik het weet is het weer gepiept! Op naar de volgende was en het volgende boek, terwijl Kim strijkt!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

28 reacties

 1. En een lekker muziekje??
  Lekker erop swingen? Daar wij een beetje dezelfde smaak hebben: Uniting Nations, Out of Touch bv van dit moment?? mp3’tje hebben.

 2. Ik strijk eigenlijk ook zelden of nooit. Zo af en toe eens over mijn hart, dat wel, maar veel van mijn kleding hoeft niet gestreken te worden en theedoeken e.d. vouw ik gewoon stevig op.

 3. Ook ik ben zeer selectief hoor, ik strijk echt niet voor mijn lol! Maar je ontkomt er nou eenmaal niet aan dat sommige dingen echt gestreken moeten worden. Ik ken mensen die nooit strijken. Ze hebben kleding die niet kreukt, dus van het een of andere materiaal dat kreukvrij is. Kan me er weinig bij voorstellen.

 4. Nou gezellig? Boeken lezen is leuk, en het nuttige met het aangename verenigen… zo iets? Overhemden? Een crime! Gelukkig worden die hier heel weinig gedragen.

 5. Anna, neem je was onder de arm, stap in je auto en kom hierheen! ­čśë
  Ja, op gevoel. Het enige dat telt is dat ik, voor ik de strijkbout gebruik, ervoor zorg dat de stof glad ligt, op de strijkplank. Dus ik strijk als het ware met mijn ene hand de stof glad, de plooien eruit, en dan pas ga ik strijken met de strijkijzer! Het is een kwestie van telkens goed controleren dat de stof van het shirt of de broek glad is zodat ik het niet erger maak dan het al was! En je voelt het wel als er kreukels in zitten, je een plekje hebt overgeslagen. Waag eens een voorzichtige poging, zou ik zeggen, en sluit je ogen als je gaat strijken?!

 6. Ik ben zo iemand die nooit strijkt (op enkele linnen zomerbroeken en jasjes na) maar gesproken boeken lijkt me geweldig!
  Heerlijk om me weer voor te laten lezen voor het slapen gaan :Glimlach:

 7. Kunnen jullie mij tips geven voor het strijken van overhemden? Heb altijd ruzie met m’n mouwen en ehh het duurt altijd erg lang om een overhemd glad te krijgen.

 8. Eeehh, nou eerst de ene helft van de voorkant glad op de strijkplank leggen, daarna de andere helft. Omdraaien en de achterkant van het overhemd in 2 etappes strijken. Voor mouwen kun je evt. een plankje kopen, zodat je daar geen kreukels in strijkt. Bij voorkeur daarna niet opvouwen maar aan een haakje ophangen.

 9. Bedankt Kim, toch blijft het moeilijk die mouwen. MIsschien toch maar zo’n plankje kopen. Heb al gekeken in de folders maar nog niets gevonden. Jij doet het zeker zonder plankje?
  grt

 10. Klopt, ik gebruik zo’n plankje niet, heb er geen. Maar ik strijk gelukkig weinig overhemden, omdat ze weinig gedragen worden! Het lastigste is dat je er van die vouwen in strijkt, en dat voorkom je door een plankje te gebruiken waar je de mouw overheen trekt. Succes!

 11. Hoi Kim,
  Dus zo gek is het nog niet dat ik er zo veel moeite mee hebt. Klopt het ook dat dmv stomen het strijken makkelijker gaat? Stomen van truien is volgens mij niet goed he, want ik merk dat de truien niet lekker meer gaan ruiken….

 12. Ik vind persoonlijk dat een stoomstrijkijzer het strijken wel makkelijker maakt, het gaat soepeler. Maar truien, ligt eraan van wat voor materiaal die zijn. Meestal is het niet nodig, denk ik, om stoom te gebruiken bij het strijken van truien. En ach, als je vindt dat ze daardoor gaan stinken dan maar beter van niet, toch?!

 13. Vandaag weer overhemden gestreken en een trui en wat broeken. Maar die overhemden blijven een hele klus, vooral die mouwen. Wanneer ik denk dat de ene kant netjes is dan zitten er aan de andere kant weer behoorlijke vouwen in. Kan ik niet op cursus bij je :Knipoog:

 14. Ja hoor!!
  Misschien moet je eerst, voor je strijkt, beter voelen. Ervoor zorgen dat de mouw echt helemaal glad ligt, want anders maak je het inderdaad erger dan het was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.