Heerlijke dag

Heerlijke dag

Vanmorgen, oh nee inmiddels gistermorgen, liepen Berry en ik lekker in het zonnetje naar de stad. We deden boodschappen en gingen zomaar wat winkelen. Rond de middag genoten we van een heerlijke lunch, voor mij een Mexican panini en voor Berry een stokbroodje met reepjes varkensvlees met champignons. We bleven lang natafelen, altijd gezellig. Na afloop schoten we nog even een schoenenzaak binnen. Ja je moet een risicootje durven nemen… En ja hoor, beiden zijn we geslaagd, de een voor een zomerschoentje, de ander voor stevige stappers.

Toppie, duim omhoog

’s Avonds gingen we samen met mijn zus naar Shin-On (Heartbeat) door Yamato. Ze waren grandioos. Muziek is moeilijk in woorden uit te drukken, evenals hoe die ervaren wordt. Op de site van de schouwburg stond het volgende erover te lezen, wat mijns inziens het geheel aardig verwoordt:

De Japanse slagwerkgroep Yamato brengt de slagkracht van eeuwenoude Japanse drums in een hedendaagse vormgeving. Wereldwijd hebben al meer dan een miljoen mensen zich laten meeslepen door de opwindende ritmes van deze uiterst gedisciplineerde groep bestaande uit vijf mannen en vijf vrouwen. De trommelaars gaan volledig in hun spel op om zo in opperste concentratie het ritme van het leven te kunnen weergeven, zoals het motto van de voorstelling:
Like the heartbeat, the drumbeat is the very pulse of life.

In “SHIN-ON” zal het geluid van de kleine uchiwa-daiko (drum), de subtiele lieflijke klanken van de koto (de Japanse citer) en de shamismen (een soort Japanse banjo) te horen zijn. Een centrale plek in de compositie is weggelegd voor de 1,80 meter brede, meer dan 450 kilogram wegende odaiko (big drum); een instrument dat is gemaakt van een boom van meer dan 400 jaar oud.

Als ik het zelf zou moeten samenvatten denk ik vooral aan: energie, passie, originaliteit en ook humor. Het was een spektakel!
Ik kan gerust stellen dat deze avond de dag afsloot met een gouden randje, wat een heerlijke dag!

Nice day

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

4 reacties

 1. Ik hoor graag dat mensen een gouden dag hebben gehad. 😉
  De ene keer moet je er voor uit, de andere keer kan dat ook wezen als je op visite gaat of krijgt. Of lekker op jezelf blijft. Belangrijkste is dat je die gouden randjes ook ziet.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Helemaal mee eens! Er is veel de moeite waard, er is veel om van te genieten en zoals je zelf al zegt; dat kan dichtbij of veraf zijn, groot of klein. Hoewel, vaak is het dichterbij dan je denkt als je er maar oog voor hebt! 🙂

 3. Dat was vast heel prachtig. Lijkt het op Slagerij van Kampen?

  En wat leuk, een zomerschoentje voor Berry, en die stevige stappers voor jou.

 4. Henk, ik denk dat een paar zomerschoentjes jou ook vast erg charmant zullen staan.

  En nee, Yamato lijkt niet op Slagerij van Kampen. Er worden andere instrumenten gebruikt met een heel andere uitstraling, klank. Ik zou de muziek van Yamato als ‘warmer’ omschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.