Verhalen top100

Top100 van verhalen

Met dit mooie weer doe ik bij voorkeur zo min mogelijk, behalve dan ervan genieten. Ik installeer me in de tuin met een stapel tijdschriften. Zo las ik in Computeridee over een site, die me erg leuk lijkt voor jong en oud, over een top100!
Dracula slaat cape dicht, verandert in wolk en vleermuis
Wie kent ze niet? Sprookjes als Hans en Grietje, Assepoester en Repelsteeltje. Stichting Beleven heeft een top samengesteld van deze juweeltjes uit de vertelhistorie. ruim 1100 sprookjes, volksverhalen, sagen en mythen uit de hele wereld zijn de afgelopen jaren verzameld en ontsloten op de website.

Waar?
Op www.beleven.org kunt u ze allemaal terugvinden. Veel leesplezier!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Internet

Door Berry

Deze is te uitgebreid om hier te vertellen! Ik ben getrouwd met Kim.

14 reacties

 1. Kim er is al een dag of 10 iets mis met je weblog. De pagina’s komen niet kompleet in beeld als er meer reacties zijn. Schijnbaar wordt de pagina afgebroken op de plek waar de teller staat. Ik denk dat ook dat in het script van de teller iets fout zit.

 2. Xiwel, hopelijk is het probleem nu verholpen.
  Ik had laatst een nieuwe plugin geactiveerd en de oude uitgeschakeld. Maar de oude code had ik in de oudere thema’s nog niet vervangen. Waarschijnlijk zat daar het probleem.

 3. @Kim: Het is nog niet over. Ik heb er alleen last van met IE6, niet met FireFox en ook niet met Opera. Daar reageer ik nu mee, want met IE6 is dit reageervak alweer buiten bereik.

 4. @Kim: Het zit wel in de broncode van je teller. Als ik die weghaal komt de pagina wel helemaal in beeld. Dan loopt ook de achtergrond netjes door. Bij Firefox en Opera stopt de achtergrond ook direct na de teller.

  Misschien moet je een ander script ophalen voor je teller.

 5. Zo, hier komen mensen met meer verstand van webloggen ….. .
  Leuke site Berry, ben meteen even gaan gluren. Kan ik mijn sprookjeskennis weer eens ophalen, altijd makkelijk als ik Amy in de Efteling moet vertellen hoe het sprookje ook weer ging ….

 6. Heerlijk om die oude sprookjes weer te lezen. Repelsteeltje eindigt bij mij iets anders. “Dan heet je Repelsteeltje””Dat is gemeen, dat is verraden”, riep het mannetje, en hij werd zó woedend dat hij door het dak van het paleis naar buiten vloog, en niemand heeft hem ooit weer gezien. Ik zet de site bij mijn favorieten. Morgen kijken of de wolf en de 7 geitjes hetzelfde gaat als in mijn geheugen. Dat verhaal kan ik nu nog uit mijn hoofd vertellen. 😆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.