Email encoder

Email encoder

Voor wie het nog niet wist: een SpamBot is een robot, die regelmatig het internet afspeurt, op zoek naar emailadressen. Die worden naar het baasje teruggebracht, die ze vervolgens op z’n spam-lijst zet.
Email
De website bezitter, die met een ‘mailto’ tag de mogelijkheid aanbied om een mailtje te versturen, kan dus rekenen op een flinke hoeveelheid ongewenste mail op dat adres.
Met een formulier kan je je emailadres coderen, zodat de SpamBots het niet meer kunnen lezen. Voer bij Email je Email adres in, en druk op ‘encode’. In het vak daaronder komt dan de gecodeerde versie van je Emailadres. Dat kopieer je en voeg je toe op de plaats waar je emailadres inclusief mailto: stond.

Nb. helaas is de site sinds 2019 offline. 🙁

Ik heb echter een alternatief gevonden dat je op websites kunt gebruiken. Misschien ook interessant?
stop spam

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Internet

11 reacties

 1. Leek mij ook. Zelf gebruik ik geen links met mailto: waarin ik mijn emailadres heb opgenomen. Ik gebruik een contactformulier en mijn adres is opgenomen in een php-bestandje.

 2. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik het niet helemaal begrijp, maar ik zal het aan mijn Maatje voorleggen.
  In ieder geval bedankt voor de tip.

 3. Indigo,
  het gaat niet over de links op je weblog, maar op je eigen website of homepage. Als je daar een link contact of mail de webmaster of iets dergelijks hebt, kun je die toevoegen door middel van mailto: op te nemen in de link zelf. Ahum, nu hoop ik dat ik een beetje duidelijk ben. Als je op die link klikt opent je emailprogramma en staat het emailadres van de geadresseerde ingevuld. Om te voorkomen dat je adres zichtbaar is voor die robots moet je hem dus coderen, waardoor hij niet meer als emailadres herkend wordt… Zo iets!

 4. En nu maar hopen dat BlinfoWeb geen doorgeefluik is voor spammers.
  Op mijn sites vind je overigens nergens mijn e-mailadres. Juist om te voorkomen dat er misbruik van wordt gemaakt. Wie wat te melden heeft kan dat doen in het gastenboek.

 5. Zit iets in.
  Maar ik heb sinds een jaar of 2 een eigen domein. Dan wordt het al een stuk makkelijker om mail te versturen. Daarbij stond bij de emailinstellingen de ‘catch all’ funktie aan, dus alles voor @kimbervie.nl kwam toch aan. Dat heb ik allemaal uitgeschakeld. En een mailadres weggeknikkerd.
  Nu heb ik geen spam meer in mijn mailbox. Tja, rigoreus maar je moet wat. Mijn emailadres zit dus in php-bestanden en ik weet niet of die ook gespiderd worden.

 6. Aha, iets vergeten. Ik wil niet lullig doen hoor, maar via jouw websiteadres is meteen te achterhalen wat jouw emailadres is.
  Maar 1 geluk, de spyrobots, of hoe heten die krengen, hebben daar niks aan. Opluchting!

 7. Ik ga ernaar kijken. Net als paardenman ben ik huiverig voor dit soort dingen, zoals er ook veel zogenaamde malware-/spy-onderscheppers zijn die zélf juist je pc bevuilen; in plaats van een oplossing te bieden veroorzaak je dan juist het tegengestelde. Maar misschien is deze wel oké hoor, dat kan ik er zo ook niet aan zien.
  De laatste tijd krijg ik amper nog spam binnen, mijn domeinserver filtert goed en bij chello gaat het tegenwoordig ook prima: een teruggang van gemiddeld zo’n 40 spamberichten per dag naar hooguit 2-3.

 8. Hooguit vijf spamberichten per week. Het filter staat bij mij dan ook op streng. Zeer streng kan ook nog, maar de kans dat wel gewenste berichten worden teruggestuurd naar de afzender is dan (nog) groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.