Steeds meer spam!

Ik weet niet hoe het bij u is maar zelf ontvang ik steeds meer spam in mijn mailbox. Ik las er in de Webwereld nieuwsbrief het volgende over.

Toename spam

Het aantal spamberichten is sinds april met 40 procent gestegen. Spammers beschikken over enorm grote zombienetwerken en worden steeds inventiever.

Spammers vermommen hun boodschap steeds vaker in een mailtje dat afkomstig lijkt te zijn van een bekende. De zombie-pc’s die spammers onder controle hebben, worden gecontroleerd op e-mailadressen en patronen van de berichten van de gebruikers zoals taalfouten en handtekeningen.

E-mail vliegt

Door deze patronen te gebruiken bij het versturen van spam, is de kans groter dat spam door de filters komt en dat kwaadaardige links in mailtjes worden aangeklikt, waarschuwt John Aycock een computerwetenschapper aan de University of Calgary.

Ook maken spammers tegenwoordig handig gebruik van plaatjes om spamfilters te omzeilen, constateren experts van beveiligingsbedrijf Ironport Systems. De helft van alle spam wordt inmiddels op deze manier verstuurd. Dergelijke spamberichten bevatten veelal geen tekst, maar enkel een afbeelding om de boodschap over te brengen. Filters die zoeken naar bepaalde woorden of url’s slagen er hierdoor niet in het ongevraagde bericht te blokkeren.

Stopping e-mail abuse voor tips om spam tegen te gaan.
Lees ook Kappen met spammen

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Internet

13 reacties

 1. Het gebruik van afbeeldingen is voor jou helemaal niet handig 🙁 Schijnbaar levert spammen een hoop geld op waardoor het maar door blijft gaan 🙁
  Oppakken die gasten en opsluiten zonder PC!
  :spammer:

 2. Het gebruik van plaatjes is voor mij niet handig? Des te beter dan, in het geval van spam. Overigens open ik mail niet waarvan ik aan de naam en het onderwerp al zie dat het uit verweggistan komt.

 3. Ojee Willem, dan heb ik niks gezegd, ik véél minder. Maar ik bemerkte wel een duidelijke toename. Dat heb je ervan hè, als je overal je emailadres achter laat of moet laten. Dus dan maar hotmail, die krijgt toch al bakken spam maar dat geeft niet, map ongewenste post.

 4. Voor je weblog kun je de Akismet plug-in inschakelen, die staat standaard al in je plug-in lijst. Je vinkt hem aan en moet nog ergens bij WordPress een code halen, die vul je in en de spam op je weblog wordt ‘gevangen’.

  Ik zag dat er nu een regeltje komt dat reacties gemodereerd worden. Wat denk je daarmee te bereiken? Ik zie daar helemaal geen heil in, ’t is alleen maar lastig voor jou en onvriendelijk t.o.v. de goedwillende bezoeker. Of mis ik iets?

 5. Ja Anna, het was ook maar een tijdelijke instelling, omdat er ineens veel spam kwam. Natuurlijk is het lastig en komt het niet leuk over, vandaar dat ik het maar tijdelijk instelde.
  Dat van die plugins, daar ben ik mee bezig geweest en ik hoop op verbetering!

 6. Tijd om daar verandering in te brengen dan.
  Nee het is erger. Ik kan die key niet vinden of hij geeft een foutmelding. Maak ik een nieuwe account aan, pakt ie de key ook niet. Ach ja, het zal mijn dag niet zijn. Jojo

 7. Henk, hen opsluiten kost ons geld. Ik stel voor ze niet op maar af te sluiten. Al die berichten over horloges, pillen, leningen, eenzaamheid, energie…

 8. @Leendert: Ah dus jij kunt ook wel zonder pillen 😉 Afsluiten is een goed idee.
  Sick of those pills? Try nothing! Really it works. Order now!

 9. Bij mij is de hoeveelheid spam ook toegenomen. van 5 naar 10 per dag. Mensen moeten die mails nooit openen, dat brengt de spammer namelijk geld op en daarmee gaat het gezeur nooit over. Bij iedereen die ik ken zet ik dan ook het voorbeeldvak van Outlook uit. Daarin wordt standaard de bovenste mail geopend waar een link in zit die iets van de spam-server haalt. Daarmee is de fout dus al begaan en wordt je e-mail adres voor de spammer geld waard.

  En mensen moeten nooit troep kopen die gekoppeld is aan spam. Dus naast Smak (onze SPice hAM) ook geen v1@gra kopen. Schijnbaar doen mensen dit nog steeds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.