Google helpt?

Het is algemeen bekend dat Google je helpt bij het zoeken op internet. Maar er is nog meer mee mogelijk, zie ook deze log met vele handigheden.

Google heeft de Webmaster Tools uitgebreid met een handig nieuwigheidje: een enorm precieze lijst van pagina’s die naar pagina’s op jouw site linken.
Dat kon je al via de zoekopdracht “site: www.jouwdomein.nl” maar nu is de lijst én vollediger én je kunt hem opslaan op je pc om later in te zien en/of te bewerken. Vooral dat laatste vind ik handig. Je kunt zo diverse statistieken als .txt. bewaren en bekijken.
Leraar wijst grafiek aan

Wat kun je nog meer met de hulpprogramma’s van Google?

Heb even geknipt en geplakt:
* Kom te weten wat Google vindt van uw website en stel een diagnose van potentiële problemen.
* Bekijk hoe Google uw site crawlt en indexeert en krijg meer informatie over specifieke problemen die we hebben bij de toegang tot uw site.
* Bekijk de prestaties van uw site.
* Meer informatie over welke zoekopdrachten verkeer naar uw site leiden en hoe gebruikers op uw site terechtkomen.
* Deel gegevens met ons zodat we uw site beter kunnen crawlen.
* Vertel ons over uw pagina’s: welke pagina’s zijn het belangrijkst voor u en hoe vaak worden ze gewijzigd. U kunt ons ook laten weten hoe u de door ons geïndexeerde URL’s wilt weergeven.
* Gebruik de tools en rapporten van Search Console om het zoekverkeer en de prestaties van je site te meten, problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat je site opvalt onder de zoekresultaten van Google.

Valt niet tegen, toch? Wel eerst even registreren en dan kun je aan de gang cq Google aan de gang laten gaan!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Internet

8 reacties

  1. Google bewaart wel heel veel, soms erg irritant.
    Tegenwoordig kun je trouwens in WordPress aangeven of de zoekrobots je blog op moeten nemen of niet. Vraag me af in hoeverre dat werkt want als anderen naar jou linken wordt het volgens mij automatisch opgenomen. 🙄

  2. Nee Henk, niet naar de mijne maar naar de jouwe. Je krijgt te zien waarnaar gelinkt wordt, dus naar je homepage of naar een specifieke pagina of rubriek.
    @Miepfiep, je bleek met 11 berichten in de spambak terecht te zijn gekomen. Ik heb ze ‘ontspamd’. 😉 En er hier enkele verwijderd,stuk of 15maar geloof ik. 😥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.