Wat je niet hebt, dat mis je niet

Wat je niet hebt, dat mis je niet

Hoe moet je omgaan met een computer en de bijbehorende apparatuur? Hoe moet je ‘surfen’ op het internet? Om dit te leren hebben mensen met een beperking speciale software nodig. Denk bijvoorbeeld aan software om betere muisvaardigheden te verkrijgen. Of aan software die vergroot wat je op het beeldscherm ziet. Of software die het mogelijk maakt dat je met grafische symbolen communiceert in plaats van met tekst.
Vrouw achter pc

De behoeften van mensen met beperkingen verschillen per persoon. Het aanbod zou dus ook moeten bestaan uit verschillende speciale software pakketten die aan de uiteenlopende behoeften aangepast zijn. Maar is deze software inderdaad in het Nederlands beschikbaar? computerscherm

Het iRv, Kenniscentrum voor Revalidatie en Handicap, vermoedde al langer dat er in andere talen een groot aanbod bestaat aan goed uitgewerkte en nuttige software pakketten. Maar veel van deze pakketten halen de Nederlandstalige markt niet. Vandaar dat het iRv in 2004 in samenwerking met MODEM te Antwerpen het onderzoek ‘BETERE INZICHTEN IN SOFTWARE’ heeft uitgevoerd.
In de brochure “wat je niet hebt, dat mis je niet” wordt uitleg gegeven over het project ‘Betere inzichten in software’. Het volledige onderzoeksrapport kan je downloaden op www.irv.nl.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.