Vrouwen op een tegeltje

Vrouwen op een tegeltje

Er zijn in vele landen tegeltjeswijsheden over vrouwen te vinden. Meestal zijn deze niet erg positief. Hiervan is een voorbeeld: Een geleerde vrouw is een verloren vrouw. Of wat denkt u van deze: Een vrouw met opleiding en te zoute soep zijn beide onsmakelijk.

Nou, vooruit een positievere dan: Met een handige vrouw wordt een man rijk.
Vrouwen

Klik hier voor tegeltjeswijsheden over vrouwen (en voor vele andere weetjes):
Alles op een rij

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Internet

5 reacties

 1. Ach sommige teksten zijn wel grappig, maar ik waardeer gewoon mijn Dinnetje hoor, zoals ze is, zoals ze zal zijn.

  Love As Always
  Di Mario

  (ik wacht geduldig af tot je de fout hebt gevonden.
  Gelukkig mag ik altijd nog rekenen)

 2. Verdorie doet ie het nog niet? Ik heb nu andere smilies die het wel deden/doen maar heb niet meer laten checken toen ik het poppetje toevoegde. Naja komt nog wel, krijg dadelijk bezoek dus nu geen tijd

  Enne groot gelijk, iemand waarderen om wie hij/zij is is het belangrijkste.

 3. Alweer een poosje geleden las ik een artikel dat aantoont dat er nog een lange weg te gaan is:
  Vrouwen die in hun carrière door het glazen plafond breken komen substantieel vaker dan mannen in lastige en riskante functies terecht, stellen onderzoekers van de Universiteit van Exeter. Na het glazen plafond, volgt dus een glazen klif.

  De organisatiepsychologen prof. Alex Haslam en dr. Michelle Ryan onderzochten waarom bedrijven die door zwaar weer gaan, relatief vaak onder vrouwelijke leiding staan. Waar collega-academici constateren dat de vrouwelijke opmars naar de directiekamer funest is voor het bedrijfsleven, draaien Haslam en Ryan de zaken om. De slecht presterende beursgenoteerde ondernemingen die ze onderzochten, bleken al in problemen te verkeren lang voordat ze een vrouwelijke manager aanstelden. Blijkbaar gaan moeilijke klussen vaker naar vrouwen dan naar mannen, concludeert het onderzoeksduo.

  Seksisme
  Ze hebben verschillende verklaringen. Allereerst is er sprake van seksisme in de directiekamers, waardoor mannen de leuke baantjes voor elkaar reserveren. Bovendien zitten mannen in grotere en hechtere netwerken dan vrouwen, zodat ze elkaar gemakkelijker baantjes kunnen toespelen. Dit maakt ook dat mannen er sneller voor kiezen om een lastige opdracht aan hun neus voorbij te laten gaan. Er komt toch nog wel iets anders langs. Voor vrouwen is dat echter zeer de vraag.

  Ook de stereotypen over leiderschap spelen een rol. Zo hebben vrouwen de reputatie betere crisismanagers te zijn dan mannen en zouden ze beter tegen stress kunnen, met als gevolg dat ze vaker gevraagd worden voor zware functies.

  Niet per definitie nadelig
  Het mechanisme werkt echter niet per definitie nadelig voor vrouwen. Vrouwelijke managers die slagen in hun werk kunnen een gedegen reputatie opbouwen als troubleshooter door van de ene naar de andere crisishaard te hoppen. Falen ze echter Рen die kans is dus relatief groot Рdan blijft dit aan hen kleven en is de carri̬re snel voorbij. De onderzoekers omschrijven de situatie als een glazen klif: het is aan de top, maar comfortabel en zeker is anders.

 4. Toch niet zo negatief over vrouwen, ik denk dat we op weg zijn naar een vrouwenmaatschappij. Het is zo dat op dit moment meer vrouwen slagen op het VWO dan mannen maar ook op de universiteit zitten meer vrouwen dan mannen. Maar ook op school zie je dat over het algemeen meisjes beter hun best doen dan jongens.
  Toch vind ik het niet erg dat er een vrouwenmaatschappij komt, misschien wordt oorlog dan wel verleden tijd….. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.