Cursor steeds kwijt?

Muiscursor nooit meer kwijt

Persoonlijk heb ik geen last van dit probleem want ik werk nooit met de muis. Maar voor wie wel regelmatig op zoek is naar dat ding is onderstaande mogelijk interessant.

De Crosslayer maakt een eind aan het niet meer terug kunnen vinden van de muisaanwijzer. Thijs Laurman, stagiair bij Visio Het Loo Erf, maakte een programma dat de positie van de muisaanwijzer door middel van twee lijnen aangeeft. Iedereen die het ziet is enthousiast over het gratis softwarepakketje. De basisgedachte achter de Crosslayer is eenvoudig. Het snijpunt van een horizontale en een verticale lijn op het beeldscherm geeft de positie weer van de muisaanwijzer.
De kleur, lengte, dikte en zichtbaarheid van de lijnen kunnen eenvoudig worden aangepast door de gebruiker. De muisaanwijzer kan extra duidelijk worden aangegeven door hem te voorzien van een extra figuur. Daarnaast is er een timerfunctie aanwezig waarmee de lijnen bij muisstilstand verdwijnen.
De software is gratis te downloaden van
http://www.eduvip.nl/crosslayer-versie-2-0fe-nl/

Klik hier

Aangezien dit handige tooltje voor een inmiddels verouderde versie van Windows geschreven is heb ik een site gevonden waarop tips te vinden zijn.
Vind de muisaanwijzer terug met een handig trucje, kijk op Seniorweb, verdwenen cursor terugvinden in Windows

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Internet

1 reactie

  1. M’n muis raak ik nooit kwijt, die heb ik gewoon aan een snoertje. 🙂

    De cursor of muisaanwijzer op het scherm is ook niet echt een probleem, die heb ik al jaren een maatje groter (‘windows standaard groot schema’) staan. Bij deze laptop muis/touchpad-software zit een aardige optie. Als ik de control-toets indruk krijg ik grote cirkels op het scherm die steeds kleiner worden en uitkomen bij de cursor, het omgekeerde effect van een steen die in het water gegooid wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.