Test: Grenzen stellen

Tests

“Nee” zeggen als u “nee” bedoelt, voet bij stuk houden en grenzen stellen: het is een kwestie van assertiviteit.

Man zegt nee
Hoe assertief bent u eigenlijk, doe de test?
Nb. helaas is de site waarnaar ik verwees uit de lucht.

Liever andere tests? Dat kan, bijvoorbeeld:
Hoe authentiek bent u?
Hooggevoeligheidstest
Brein test m/v
Zelfwaarderingstest
Leeftijdstest
U vindt de tests op deze site.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Internet

12 reacties

 1. Altijd leuk om deze testen te doen, maar zelden vind ik de uitslag verrassend.
  Wanneer ik het echt belangrijk vind, kan ik nee zeggen, maar het kost me wel moeite.
  Dank zij mijn zoon die pdd-nos heeft, heb ik het beter geleerd.
  Ik besteed mijn tijd liever aan hem en mijn dochter! 😀

 2. Herkenbaar. Berry’s oudste zoon heeft ook PDDnos, een aan autisme verwante stoornis. Dan is het erg belangrijk om nee te kunnen zeggen en vooral consequent te zijn, en blijven.

 3. Assertief
  Uw score is 105. dat betekent dat u prima in staat bent voor uzelf op te komen. U weet wat u wilt en u kunt dit ook op een acceptabele manier aan anderen duidelijk maken. U ziet er niet tegen op anderen uw mening te geven en raakt zelf niet van slag als iemand kritiek op u heeft. U vindt het prettig nieuwe contacten aan te gaan en schroomt niet een gesprek aan te knopen met onbekenden. In een groep bent u zichtbaar aanwezig en kunt u uw mening helder verwoorden. U staat positief in het leven en weet een compliment te waarderen. Een aandachtspunt is dat u verbinding moet houden met uw omgeving. Zorg dat u niet voorop gaat lopen met de vlag, achterom kijkt en dan bemerkt dat u alleen loopt. Voor de rest: ga door op de ingeslagen weg en geniet van het leven!
  De score komt overeen met mijn verwachting. :knipoog:

 4. Ik scoorde zelf 107 punten. Komt wel aardig overeen met wat ik zelf vind. Toch blijf ik dergelijke tests met een korreltje zout nemen. Ik ga nooit zo uit van zwart/wit maar zie ook grijs. Ik bedoel dat je op verschillende wijze kunt reageren, afhankelijk van de situatie, de mensen met wie je te maken hebt, de toon waarop iets wordt gezegd etc. Maar goed, dat houd je toch.

 5. Soms assertief
  Uw score is 86. dat betekent dat u afhankelijk van de situatie soms wel, soms niet assertief optreedt. Als u zich in een voor u veilige omgeving bevindt, kunt u makkelijker uw grenzen aangeven dan wanneer u in een onbekende of wellicht een meer zakelijke omgeving bent. Dan kan twijfel de kop opsteken en is uw zelfvertrouwen niet optimaal. U kunt soms overbluft worden door andermans reactie en bent dan geneigd de oorzaak bij uzelf te zoeken.
  Vaak vindt u andermans belangen belangrijker dan die van u, en cijfert u uzelf weg. Zo kunt u met uzelf in de knoop raken. U weet echter dat u in bepaalde situaties wél assertief kunt zijn, dus in principe zijn de ingrediënten aanwezig. Probeer u ervan bewust te worden in welke situaties u het moeilijk vindt assertief op te treden, en neem u voor hierin met kleine stapjes verandering aan te brengen. Ook kunt u zich opgeven voor een assertiviteitscursus, om zo uw assertieve vaardigheden verder te verstevigen.

 6. Assertief
  Uw score is 113. dat betekent dat u prima in staat bent voor uzelf op te komen. U weet wat u wilt en u kunt dit ook op een acceptabele manier aan anderen duidelijk maken. U ziet er niet tegen op anderen uw mening te geven en raakt zelf niet van slag als iemand kritiek op u heeft. U vindt het prettig nieuwe contacten aan te gaan en schroomt niet een gesprek aan te knopen met onbekenden. In een groep bent u zichtbaar aanwezig en kunt u uw mening helder verwoorden. U staat positief in het leven en weet een compliment te waarderen. Een aandachtspunt is dat u verbinding moet houden met uw omgeving. Zorg dat u niet voorop gaat lopen met de vlag, achterom kijkt en dan bemerkt dat u alleen loopt. Voor de rest: ga door op de ingeslagen weg en geniet van het leven!
  Hoge score, maar ik ben niet altíjd assertief, ik kan ook heel goed zaken aan me voorbij laten gaan als ik even geen zin heb er energie in te steken. Assertief zijn vergt veel energie en voortdurende oplettendheid en ik heb zo mijn luie, lakse momenten …

 7. @Annabee, en dat is maar goed ook, dat je je luie, lakse momenten kent, toch! Té assertief wordt ook wel agressief genoemd, zo kom je op mij in geen geval over!!
  Trouwens, ik heb dat soms ook hoor, dan denk ik: laat maar waaien, ik heb geen zin hier energie in te stoppen. Als ik vooraf al het gevoel heb dat het toch niks oplevert, de ander me niet begrijpen zal, zich in me kan verplaatsen of wat dan ook, levert het alleen maar ergernis op. Dan ben ik dus niet assertief maar dat is een bewuste keuze.

 8. Assertief
  Uw score is 100. Ik ben inderdaad wel assertief, maar de juiste antwoorden zitten er niet altijd bij. Het kan mij niet zo veel schelen, wát een ander van mij vindt en of ze over me roddelen. Ik heb geen werk, dus die vragen zijn ook nvt. Testjes vind ik wel altijd leuk om te doen, maar ik hecht geen waarde aan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.